• "SVETOVÝ DEŇ BEHU"
          • "SVETOVÝ DEŇ BEHU"

          • Dňa 6. novembra 2023 sa naša škola opäť aktívne zapojila do Svetového dňa behu, aby tak podporila  celosvetovú akciu s túžbou pomáhať druhým v boji proti extrémnej chudobe vo svete. Po spoločnej rozcvičke si každá trieda odbehla v telocvični dohodnutú vzdialenosť. Nechýbalo športové naladenie a samozrejme super nálada všetkých nadšených žiakov a vyučujúcich. Touto najrozšírenejšou a najobľúbenejšou športovou aktivitou, ktorá spolu s chôdzou patrí k najprirodzenejšiemu pohybu človeka sme sa utvrdili v tom, že aktívny pohyb je pre naše zdravie veľmi dôležitý. Veď nie nadarmo sa hovorí, že: "V zdravom tele zdravý duch".

        • "HALLOWEEN DEŇ"
          • "HALLOWEEN DEŇ"

          • Dňa 3. novembra 2023 sme si náš školský deň tak ako aj vlani spojili so sviatkom duchov a strašidiel. Už od rána prichádzali do školy namiesto žiakov a pedagógov rôzne príšerky v maskách čertíkov, čarodejníc, duchov, kostlivcov, pavúčich žien či iných strašidiel. Školou sa ozýval smiech, zábava, nadšenie a radosť. Nechýbala ani halloweenská výzdoba tried či interiéru školy. Tajomná a strašidelná halloweenská atmosféra trvala počas celého dňa. Veď učenie sa v maskách nebýva hocikedy, proste bolo to úplne super. Veľkou zábavou a spestrením tohto tajomného dňa bola aj popoludňajšia aktivita, v ktorej žiaci plnili rôzne úlohy na jednotlivých stanovištiach. Už od rána si všetci zbierali do svojich kartičiek body - tekvičky, za splnenie ktorých mohli potom súťažiť v štyroch súťažiach. Odmenou pre nich bolo zbierať si do košíčkov sladkosti, ktoré získali po splnení úlohy. Výborná nálada a zábava počas celého dňa, tance, súťaže a maškrtenie nasvedčovali tomu, že tento tajomný deň sa veľmi páčil každému a určite si ho o  rok znovu zopakujeme :).

        • "OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM"
          • "OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE"

             

            Mesiac október je mesiacom oslavy jesene života. Už tradične patrí našim starým rodičom, ich múdrosti, obohateniu, zdroju tradícií a skúseností. Z tejto príležitosti sa žiaci našej ZŠ predstavili dňa 27. októbra 2023 bohatým kultúrnym programom na slávnostnom stretnutí dôchodcov obce. Kytičkou básní, piesní, scénok, tancov a želaní vyjadrili lásku, úctu, radosť a poďakovanie našim starkým za ich prácu, cenné rady, povzbudenie a pomoc pri výchove. Svoju náklonnosť k našim starkým prejavili aj malým darčekom, ktorý vyrobili v ŠKD. 

        • Halloween deň 2023
          • Halloween deň 2023

          • Milí rodičia,

            dňa 03.11.2023 (v piatok) si náš školský deň tak ako aj vlani, spojíme so sviatkom duchov a strašidiel. V tento deň privítame v škole namiesto žiakov rôzne príšerky v maskách čertíkov, čarodejnice, múmie, zombíkov, duchov či strašidlá.

            Budeme radi, ak sa do tejto tajomnej a strašidelnej helloweenskej atmosféry zapojí čo najviac žiakov.

            Tešíme sa na vás 

             

            Plagáty vytvorili žiaci na počítačovom krúžku.

        • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"
          • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

            Dňa 16. októbra 2023 sa uskutočnilo pokračovanie 1. aktivity projektu „Poďme zdravo žiť a budeme fit“ (beseda pre žiakov s výživovým poradcom z RÚVZ Levice). Témou 2. časti aktivity bola beseda venovaná rodičom so zameraním tiež na zdravú výživu, zdravé stravovanie, zdravý životný štýl a prevenciu proti obezite. V nej sa rodičia dozvedeli množstvo informácií o tom, ako sa zdravo stravovať, čo je pre správny vývin ich detí najlepšie či aké zdravé potraviny vyberať podľa potravinovej pyramídy do jedálnička. V rámci besedy rodičia aktívne o danej problematike diskutovali. Ďakujeme pracovníčke z RÚVZ Levice, že prišla medzi nás a taktiež aj všetkým prítomným rodičom za účasť.

        • "NÁRODNÝ CERTIFIKÁT KVALITY PROJEKTU ETWINNING"
          • "NÁRODNÝ CERTIFIKÁT KVALITY PROJEKTU ETWINNING"

          • V minulom školskom roku sa naša škola zapojila do medzinárodného projektu eTwinning s piatimi projektmi. Jedným z nich bol aj projekt Kniha riekaniek. Štvormesačná práca prváčikov pod vedením Mgr. Viery Mikulášovej bola ocenená a za svoju prácu získali Národný certifikát kvality. Národný certifikát kvality je udeľovaný výnimočným medzinárodným projektom v rámci programu partnerstvo škôl eTwinning za vysokú úroveň splnenia kritérií týkajúcich sa pedagogickej inovácie, integrácie do časovo-tematických plánov, spolupráce partnerských škôl, využívania moderných technológií, dokumentácie činností a prínosu pre zúčastnené školy. Z ocenenia máme veľkú radosť.

        • "BESEDA SO ŠPORTOVOU TRÉNERKOU A ÚSPEŠNOU ŠPORTOVKYŇOU"
          • "BESEDA SO ŠPORTOVOU TRÉNERKOU A ÚSPEŠNOU ŠPORTOVKYŇOU"

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

             

            V mesiaci október sa uskutočnila ďalšia aktivita projektu Nadačného fondu Kaufland pod názvom "Beseda so športovým trénerom a úspešným športovcom" - Mgr. Marikou Kuriačkovou.  Pozvanie prijali aj niektorí rodičia našich žiakov. Beseda bola zameraná na motivovanie žiakov k zvýšenej pohybovej aktivite a predchádzaniu tak vzniku obezity. V príjemnej atmosfére, ktorá vládla počas celej aktivity, sa deti dozvedeli, čo je to triatlon. Pani Kuriačková rozprávala deťom o význame športu na zdravie človeka a vysvetľovala, aké je dôležité každodenné cvičenie a športovanie už od útleho veku. Dôraz kládla nie na víťazstvo, ale na radosť z pohybu. Deťom potom porozprávala o svojich začiatkoch a svojich úspechoch, ale najmä jej dcéry Ivanky. Ivanka získala umiestnenia na prvých priečkach v triatlone nielen na slovenských a európskych súťažiach, ale aj aj v rámci svetového pohára. Veľkým zážitkom pre všetkých, ale najmä pre deti bola praktická ukážka cvičení a skúška ohybnosti. Za snahu a aktivitu boli deti Mgr. Marikou Kuriačkovou odmenené vecnými cenami. Nemenej zaujímavé boli aj ukážky jej trofejí, ktoré získala počas svojej kariéry.

            Ďakujeme rodičom, že si našli čas a prišli medzi nás. 

        • "PREVENTÍVNY PROGRAM V SPOLUPRÁCI CPP LEVICE"
          • "PREVENTÍVNY PROGRAM V SPOLUPRÁCI CPP LEVICE"

          • Dňa 4. a 6. októbra 2023 sa žiaci našej školy zapojili do preventívneho programu v spolupráci s Centrom poradenstva a prevencie Levice. V rámci preventívneho programu Druhý krok si pani sociálna pedagogička pripravila pre žiakov prvého a druhého ročníka aktivity so zameraním na empatiu, vcítenie sa do situácie iného, dobrú komunikáciu s inými či správne riešiť konflikty, neubližovať iným a zvládať agresiu a hnev. Pre tretiakov a štvrtákov si pani sociálna pedagogička pripravila aktivity na tému - Učme sa spolu komunikovať a spolupracovať. Prostredníctvom otvorenej komunikácie a herných situácií mali tak žiaci možnosť konať aktívne a otvorene, bez strachu a zakúsiť tak dôsledky svojho konania. Cieľom jednotlivých aktivít preventívneho programu bolo rozvíjať u žiakov empatiu, súdržnosť, komunikačné zručnosti či vhodné sociálne správanie.

        • "PYRAMÍDA ZDRAVIA - ŠTYRI POSCHODIA NÁM RADIA" - 2. aktivita projektu Nadácie Kaufland
          • "PYRAMÍDA ZDRAVIA - ŠTYRI POSCHODIA NÁM RADIA" - 2. aktivita projektu Nadácie Kaufland

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

             

            Dňa 28. septembra 2023 sa uskutočnila 2. aktivita projektu Nadačného fondu Kaufland pod názvom "Pyramída zdravia - štyri poschodia nám radia". V tejto aktivite žiaci uplatnili svoje vedomosti získané na besede s výživovým poradcom z RÚVZ Levice. V úvode aktivity boli žiaci a ich rodičia oboznámení s projektom prostredníctvom prezentácie, s jeho cieľmi a s pripravovanými aktivitami. V prezentácii sa ešte dozvedeli o tom, čo má obsahovať zdravá strava, aký podiel mäsa, mliečnych výrobkov, cestovín, ovocia, zeleniny, tukov a cukrov by mala obsahovať denná porcia stravy a aké množstvo má jedna porcia jedla. Následne žiaci rozdelení do troch vekovo zmiešaných skupín z jednotlivých ročníkov za pomoci rodičov vystrihovali a dolepovali obrázky vystrihnuté z letákov Kaufland a kreslili obrázky do pripravenej papierovej šablóny. Mladší žiaci hrali medzitým náučnú didaktickú hru "Pyramída zdravého jedla", prostredníctvom ktorej si upevňovali a utvrdzovali vedomosti získané na besede. Hotové papierové pyramídy zdravia budú súčasťou propagácie o zdravej výžive v každej triede a budú nám všetkým pomáhať pri výbere potravín do svojho zdravého jedálnička. Ďakujeme rodičom, že si našli čas a prišli v toto popoludnie podporiť svoje deti, ale aj ostatných žiakov v tvorivých pracovných dielňach. 

        • "OČOVÁ, OČOVÁ - VÝCHOVNÝ KONCERT"
          • "OČOVÁ, OČOVÁ - VÝCHOVNÝ KONCERT"

          • Dňa 27. septembra 2023 zavítal medzi nás folklorista z Očovej pán Anton Budinský. Najprv predstavil žiakom jednotlivé časti svojho kroju a potom už priblížil čaro ľudovej hudby hrou na rôzne archaické hudobné nástroje: fujaru, gajdy, píšťalu, gajdy, drumbľu, okarinu, heligónku, pastiersky bič a iné. Svoje umelecké schopnosti predstavil aj originálnou hrou na „rúre od vysávača“. Počas celého výchovného koncertu sa niesla veselá nálada. Po spoločných rytmických tancoch štyroch „zbojníkov“ a štyroch „pani grófok“ v podaní žiakov a pedagógov školy sa výchovný koncert „Očová, Očová“ skončil. Pánovi Budinskému ďakujeme za príjemný umelecký zážitok.

        • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"
          • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

            Žiaci základnej školy v Loku sa úspešne zapojili do Grantového programu Nadačného fondu Kaufland "Hravo o ekológii a zdravej výžive s Kauflandom". V rámci projektu pod názvom „Poďme zdravo žiť a budeme fit“ sa 25. septembra 2023 uskutočnila prvá aktivita - beseda s výživovým poradcom z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Levice. Beseda bola zameraná na zdravú výživu, zdravé stravovanie, zdravý životný štýl a prevenciu proti obezite. Žiaci sa v nej dozvedeli množstvo informácií o tom, ako sa zdravo stravovať, čo je pre ich správny vývin to najlepšie či nezabúdať na dostatočný príjem vitamínov, dostatok pohybu a samozrejme aj na pitný režim a osobnú hygienu. K tomuto je veľmi nápomocná potravinová pyramída, ktorá nám veľa napovie a pomôže pri výbere zdravých potravín. V rámci besedy žiaci aktívne diskutovali o danej problematike a z informácií, ktoré získali počas besedy, budú čerpať aj v nasledujúcej plánovanej aktivite projektu. Ďakujeme pracovníčkam z RÚVZ Levice, že prišli medzi nás a obohatili tak vedomosti všetkých účastníkov besedy.

        • "ZAČAL SA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024"
          • "ZAČAL SA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024"

          • Po letných prázdninách, plných zážitkov a oddychu, sa 4. septembra 2023 začal nový školský rok 2023/2024. Brána našej školy sa otvorila pre každého. Najmä pre nových prváčikov, ktorí prvýkrát zasadli do školských lavíc a stali sa tak riadnymi žiakmi školy. A samozrejme aj pre ostatných žiakov našej školy a ich rodičov. Po príhovore pani riaditeľky školy a pána starostu obce nasledoval krátky kultúrny program v podaní žiakov Terezky a Adamka z 3.A. Po ňom sa žiaci aj s rodičmi presunuli do svojich tried, kde ich triedne pani učiteľky oboznámili s organizáciou vyučovania na tento školský rok a popriali im veľa úspechov, elánu a tvorivých síl do nového školského roka.

        • "OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024"
          • "OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024"

          • Riaditeľstvo ZŠ pozýva žiakov a ich rodičov na slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024, ktoré sa uskutoční dňa 4. septembra 2023 o 8,00 hod. na školskom dvore.

            Žiaci prichádzajú do školy v sprievode rodiča.

            Po slávnostnom otvorení školského roka prejdú žiaci a rodičia do budovy školy, kde budú vyplňovať a podpisovať potrebné tlačivá a budú oboznámení s organizáciou školy, školskej družiny, stravovania a pomôcok.

            Zároveň oznamujeme rodičom detí, že v tento deň nebude v prevádzke školský klub detí a školská jedáleň. 

          • "OZNÁMENIE O VOĽNOM PRACOVNOM MIESTE"

          • Oznámenie o vyhlásení výberového konania na obsadenie pracovne pozície:  špeciálny pedagóg

             

            V zmysle § 84 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pedagogických a odborných zamestnancov v rámci realizácie národného projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov III

             

            NÁZOV A ADRESA ZAMESTNÁVATEĽA: Obec Lok, Obecný úrad, Poštová 23, 935 38 Lok

            MIESTO VÝKONU PRÁCE: Základná škola, Hlavná 10, 935 38 Lok

            KATEGÓRIA VOĽNÉHO PRACOVNÉHO MIESTA: Odborný zamestnanec - špeciálny pedagóg (1 pracovné miesto)

            TERMÍN VÝBEROVÉHO KONANIA:  30.08.2023

            TERMÍN NÁSTUPU: september 2023

            ROZSAH ÚVÄZKU: 100%

            PRACOVNÝ POMER NA DOBU: určitú

             

            KVALIFIKAČNÉ PREDPOKLADY: podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov resp. podľa vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a  odborných zamestnancov.

             

            Vysokoškolské vzdelanie II. stupňa v odbore:

            • špeciálna pedagogika
            • učiteľstvo a pedagogické vedy so zameraním na špeciálnu pedagogiku
            • učiteľstvo pre špeciálne školy
            • vychovávateľstvo všeobecné a špeciálne
            • telesná výchova pre zdravotne oslabených
            • učiteľstvo pre mládež (osoby) vyžadujúcu osobitnú starostlivosť

             

            PREDPOKLADY NA VÝKON PRACOVNEJ ČINNOSTI:

            • kvalifikačné predpoklady
            • bezúhonnosť
            • zdravotná spôsobilosť
            • ovládanie štátneho jazyka

             

            PLATOVÉ PODMIENKY

            Platové podmienky: určené v zmysle zákona č.138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č.553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

            ZOZNAM POŽADOVANÝCH DOKLADOV:

            • žiadosť o prijatie do zamestnania
            • profesijný životopis
            • overené doklady o ukončenom vzdelaní
            • čestné prehlásenie o bezúhonnosti
            • presná adresa a telefonický kontakt
            • písomný súhlas so spracovaním osobných údajov

            Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi je potrebné doručiť najneskôr do 28.08.2023 do 12,00 hod. na adresu:

            Obec Lok, Obecný úrad, Poštová 23, 935 38 Lok

            Telefón: 036/639 73 02 ▪ Mobil: 0908 137 856 ▪ Email: obec.lok@nextra.sk

            Rozhodujúci pre zaradenie do výberového konania bude dátum doručenia resp. zaevidovania obálky na OcÚ Lok.
            Na obálku uveďte:„ Odborný zamestnanec ZŠ – neotvárať“.

            Záujemcovia, ktorých žiadosti budú doručené po stanovenom termíne uzávierky, nebudú zaradení do prijímacieho konania – pohovoru.
             

            Vybraní uchádzači budú pozvaní na ústny pohovor.


            Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo na pohovor pozvať (elektronicky, telefonicky) iba tých záujemcov, ktorí spĺňajú kvalifikačné predpoklady na danú pracovnú pozíciu.
             

             

             

            V Loku, 21. 08. 2023                                                                                              Ján Márföldi

                                                                                                                                          Starosta obce

        • "ZAČALI SA PRÁZDNINY"
          • "ZAČALI SA PRÁZDNINY"

          •  

            Všetkým žiakom a pedagogickým zamestnancom prajeme veselé prázdniny, príjemnú dovolenku, veľa zážitkov, oddychu a hlavne načerpania síl a energie do nového šk. roku 2023/2024.

        • "SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023"
          • "SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023"

          • Nadišiel 30. jún... posledný školský deň a posledné školské zvonenie pred očakávanými letnými prázdninami. Pre všetkých žiakov radostný deň. Po krátkom kultúrnom programe, v ktorom sa nám prihovorila žiačka 2.A triedy Terezka Nezozonová a po slávnostnom príhovore pani riaditeľky boli žiaci odmenení vecnými cenami za svoju snahu v učení, v správaní, za vzornú dochádzku a rôzne súťaže. Potom sa pani učiteľka Adelka rozlúčila so štvrtákmi. Aj tento školský rok si žiaci prevzali od triednych učiteliek vysvedčenia v školskej jedálni. Na záver slávnostnej chvíle popriala pani riaditeľka žiakom veselé prázdniny, všetkým pedagógom vďaku za vykonanú prácu a potom ... už hurá na prázdniny.

        • "OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA"
          • "OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA"

          • Dňa 28. júna 2023 sa realizovala praktická časť účelového cvičenia Ochrana života a zdravia (OŽZ). Obsahovým zameraním cvičenia bolo:

            a) riešenie mimoriadnych udalostí – civilná ochrana

            b) zdravotná príprava

            c) pohyb a pobyt v prírode

            Hneď na úvod po vyhlásení cvičného poplachu sa žiaci s pedagogickými a nepedagogickými zamestnancami presunuli na školský dvor. Taktického cvičenia sa zúčastnili aj zamestnanci z HaZZ Levice. Po ich odchode sme pokračovali v praktickej časti OŽZ, kde sa žiaci vystriedali na všetkých stanovištiach. V nich si overili teoretické poznatky získané a zopakované z 26.6. 2022. Povinné učivo formujúce vzťah žiakov k problematike ochrany svojho života  a zdravia, ako aj zdravia a života iných ľudí, tak integruje postoje, vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, ktoré môžu vzniknúť vplyvom nepredvídaných skutočností ohrozujúcich človeka a jeho okolie. Spestrením účelového cvičenia bolo aj oboznámenie sa s prácou hasičov a hasičskou technikou, ktorú nám priblížili pozvaní hasiči. Najväčším zážitkom všetkých žiakov bola možnosť vyskúšať si sedieť v hasičskom aute. Veľmi pekne ďakujeme hasičom z HaZZ Levice za čas, ktorí strávili s našimi žiakmi. 

        • "11. ROČNÍK BUĎ-FIT OLYMPIÁDY I. STUPŇA ZŠ REGIÓNU TEKOV"
          • "11. ROČNÍK BUĎ-FIT OLYMPIÁDY I. STUPŇA ZŠ REGIÓNU TEKOV"

          • Dňa 23. júna 2023 žila naša škola športovým olympijským duchom. Pedagogický tím našej ZŠ pripravil už 11. ročník „BUĎ-FIT" olympiády I. stupňa základných škôl regiónu Tekov. Žiaci domácej ZŠ s veľkou radosťou privítali hosťujúcich športovcov zo ZŠ Veľký Ďur a zo ZŠ Jur nad Hronom. Po  slávnostnom otvorení BUĎ-FIT olympiády riaditeľkou školy pán učiteľ Mirko zapálil tradičný olympijský oheň. Po ňom nasledovalo zloženie olympijského sľubu čestnosti v podaní žiačky Terezky Nezozonovej  z 2.A triedy. Potom sa všetci súťažiaci presunuli na ihrisko, kde sa rozdelili podľa jednotlivých  disciplín a veľké športovanie sa začalo.

            BUĎ-FIT olympiáda začala tradičnými športovými disciplínami - v behu na 50 m, v behu na 200 m, v hode kriketovou loptičkou a v skoku do diaľky. Po desiate sa pokračovalo v netradičných športových disciplínach súťažiacich družstiev.

            Potom si ešte družstvá zmerali sily v priateľskom florbalovom zápase. Putovný pohár si odniesla ZŠ Veľký Ďur.  

            Po obede nasledovalo vyhodnotenie tohto veľkého športového dňa, v ktorom boli víťazi ocenení medailami, diplomami a vecnými cenami. 

            Sme veľmi radi, že sa táto športová aktivita stala už tradíciou a pevne veríme, že sa opäť o rok stretneme a zasúťažíme si. 

            Všetkým víťazom ešte raz blahoželáme.