• "SVETOVÝ DEŇ VODY"
          • "SVETOVÝ DEŇ VODY"

          • Dňa 22. marca 2022 sme si aj my pripomenuli "Svetový deň vody“. Pani učiteľky Beatka a Veronika pripravili pre deti zaujímavé aktivity. Najprv si vypočuli pesničku Limonáda a potom už nasledovala rozprávka Kolobeh vody“. Žiaci sa tak dozvedeli nielen o kolobehu vody v prírode, ale aj o tom, aká je voda pre nás vzácna, ako ňou šetriť a ako ju svojím pričinením chrániť. Následná prezentácia spojená s bohatou diskusiou len upevnila vedomosti žiakov o dôležitosti a jedinečnosti tejto vzácnej tekutiny. Potom sa žiaci občerstvili limonádou a zdravou sladkosťou. V pracovných dielňach vyrábali kvapky a papierové lekná. Pokusom zisťovali a overovali, či má voda čarovnú moc a či sa vďaka nej lekno vo vode otvorí. A podarilo sa. Tieto zaujímavé a hlavne poučné aktivity sa žiakom veľmi páčili.

        • "ZDRAVÉ POMAZÁNKY"
          • "ZDRAVÉ POMAZÁNKY"

          • To, že zdravá strava by mala byť neodmysliteľnou súčasťou nášho života, si pripomíname každý deň. Na jednej z hodín pracovného vyučovania si štvrtáci pripravili zdravé pomazánky. Zoznámili sa so zdravými potravinami, ktoré sú prospešné pre naše zdravie. Záujem, vytrvalosť a vzájomná spolupráca detí prispela k splneniu cieľa. Obohatiť nielen vedomosti a praktické skúsenosti, ale aj  vedieť sa stravovať a konzumovať produkty vhodné pre ich správny vývin. A keďže im pomazánky aj veľmi chutili, pripravili prekvapenie pre svojich rodičov - recepty na viaceré druhy pomazánok, ktoré si môžu doma spoločne so svojimi deťmi pripraviť.

        • "ŠKOLSKÝ KARNEVAL"
          • "ŠKOLSKÝ KARNEVAL"

          • K fašiangom už tradične patrí aj karneval. Neobišiel veru ani našu školu. Žiaci sa zmenili na nepoznanie. Princezné, princovia, šašovia, ježibaby, víly, modelky, nevesty, námorníci, detektívi, kúzelníci, kuchári či opravári sa po promenáde v tanečnom rytme predviedli po ročníkoch vo svojich maskách. Fašiangová diskotéka, spev, zábava, smiech, súťaže a hlavne výborná nálada všetkých fašiangových masiek bola výsledkom najveselšieho obdobia v roku - fašiangov. Nechýbali ani typické fašiangové šišky od pani kuchárok, na ktorých si všetci pochutili. Prianím všetkých nás bolo, aby sa budúcoročný karneval opäť vydaril tak fantasticky, originálne a tvorivo tak, ako ten tohtoročný.

          • "K SVIATKU MDŽ"

          • ...k dnešnému sviatku MDŽ darček od pána starostu. Ďakujeme :) 

             

            Dnes je sviatok všetkých žien,

            prajeme im šťastie len.

            Prajeme im krásu k tomu,

            nech sú ozdobou každého domu.

             

             

        • "AKTUALIZOVANÝ ŠKOLSKÝ SEMAFOR"
          • "AKTUALIZOVANÝ ŠKOLSKÝ SEMAFOR"

          • Vážení rodičia,

            dávame Vám do pozornosti zmeny v Školskom semafore (aktualizované 25.2.2022):

            Nástup žiakov po jarných prázdninách:

            • do školy môžu nastúpiť žiaci, ktorí nemajú príznaky ochorenia COVID 19 a preukážu sa Vyhlásením o bezpríznakovosti 

            Ak bol žiak v kontakte s pozitívnou osobou mimo školy nespĺňa výnimku z karantény, nastupuje do 5 dňovej karantény. Po návrate do školy sa nevyžaduje potvrdenie od lekára, len Vyhlásenie o bezpríznakovosti. Ak sa počas karantény objavia príznaky ochorenia, rodič kontaktuje lekára telefonicky.

            Karanténa sa týka osoby, ktorá bola v kontakte s pozitívne testovanou osobou. Do karantény ide žiak iba vtedy, keď má príznaky ochorenia a kontaktuje svojho lekára. Ak je žiak označený ako úzky kontakt a nemá príznaky pokračuje riadne vo vyučovaní. Trieda pokračuje riadne vo vyučovacom procese. Osoba označená ako úzky kontakt je po kontakte s pozitívnou osobou povinná používať 10 dní rúško.

            Izolácia platí len pre osobu pozitívne testovanú. Po zistení pozitivity je potrebné kontaktovať ošetrujúceho lekára. Žiak je doma v izolácii podľa pokynov lekára, zvyšok triedy pokračuje vo vyučovacom procese. Hromadne už triedam nebude karanténa nariaďovaná.

            V prípade pozitivity žiaka je rodič povinný túto informáciu bezodkladne oznámiť triednemu učiteľovi.

            Žiak po návrate z izolácie má mať povinne prekryté horné dýchacie cesty respirátorom (nie rúškom!) po dobu 5 dní.

            Rodič môže ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich dní. V prípade dlhšej absencie predkladá potvrdenie od lekára, resp. ho lekár doručí škole mailom, príp. oznámi túto skutočnosť telefonicky.