• "OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM"
          • "OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE"

             

            Mesiac október je mesiacom oslavy jesene života. Už tradične patrí našim starým rodičom, ich múdrosti, obohateniu, zdroju tradícií a skúseností. Z tejto príležitosti sa žiaci našej ZŠ predstavili dňa 27. októbra 2023 bohatým kultúrnym programom na slávnostnom stretnutí dôchodcov obce. Kytičkou básní, piesní, scénok, tancov a želaní vyjadrili lásku, úctu, radosť a poďakovanie našim starkým za ich prácu, cenné rady, povzbudenie a pomoc pri výchove. Svoju náklonnosť k našim starkým prejavili aj malým darčekom, ktorý vyrobili v ŠKD. 

        • Halloween deň 2023
          • Halloween deň 2023

          • Milí rodičia,

            dňa 03.11.2023 (v piatok) si náš školský deň tak ako aj vlani, spojíme so sviatkom duchov a strašidiel. V tento deň privítame v škole namiesto žiakov rôzne príšerky v maskách čertíkov, čarodejnice, múmie, zombíkov, duchov či strašidlá.

            Budeme radi, ak sa do tejto tajomnej a strašidelnej helloweenskej atmosféry zapojí čo najviac žiakov.

            Tešíme sa na vás 

             

            Plagáty vytvorili žiaci na počítačovom krúžku.

        • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"
          • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

            Dňa 16. októbra 2023 sa uskutočnilo pokračovanie 1. aktivity projektu „Poďme zdravo žiť a budeme fit“ (beseda pre žiakov s výživovým poradcom z RÚVZ Levice). Témou 2. časti aktivity bola beseda venovaná rodičom so zameraním tiež na zdravú výživu, zdravé stravovanie, zdravý životný štýl a prevenciu proti obezite. V nej sa rodičia dozvedeli množstvo informácií o tom, ako sa zdravo stravovať, čo je pre správny vývin ich detí najlepšie či aké zdravé potraviny vyberať podľa potravinovej pyramídy do jedálnička. V rámci besedy rodičia aktívne o danej problematike diskutovali. Ďakujeme pracovníčke z RÚVZ Levice, že prišla medzi nás a taktiež aj všetkým prítomným rodičom za účasť.

        • "NÁRODNÝ CERTIFIKÁT KVALITY PROJEKTU ETWINNING"
          • "NÁRODNÝ CERTIFIKÁT KVALITY PROJEKTU ETWINNING"

          • V minulom školskom roku sa naša škola zapojila do medzinárodného projektu eTwinning s piatimi projektmi. Jedným z nich bol aj projekt Kniha riekaniek. Štvormesačná práca prváčikov pod vedením Mgr. Viery Mikulášovej bola ocenená a za svoju prácu získali Národný certifikát kvality. Národný certifikát kvality je udeľovaný výnimočným medzinárodným projektom v rámci programu partnerstvo škôl eTwinning za vysokú úroveň splnenia kritérií týkajúcich sa pedagogickej inovácie, integrácie do časovo-tematických plánov, spolupráce partnerských škôl, využívania moderných technológií, dokumentácie činností a prínosu pre zúčastnené školy. Z ocenenia máme veľkú radosť.

        • "BESEDA SO ŠPORTOVOU TRÉNERKOU A ÚSPEŠNOU ŠPORTOVKYŇOU"
          • "BESEDA SO ŠPORTOVOU TRÉNERKOU A ÚSPEŠNOU ŠPORTOVKYŇOU"

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

             

            V mesiaci október sa uskutočnila ďalšia aktivita projektu Nadačného fondu Kaufland pod názvom "Beseda so športovým trénerom a úspešným športovcom" - Mgr. Marikou Kuriačkovou.  Pozvanie prijali aj niektorí rodičia našich žiakov. Beseda bola zameraná na motivovanie žiakov k zvýšenej pohybovej aktivite a predchádzaniu tak vzniku obezity. V príjemnej atmosfére, ktorá vládla počas celej aktivity, sa deti dozvedeli, čo je to triatlon. Pani Kuriačková rozprávala deťom o význame športu na zdravie človeka a vysvetľovala, aké je dôležité každodenné cvičenie a športovanie už od útleho veku. Dôraz kládla nie na víťazstvo, ale na radosť z pohybu. Deťom potom porozprávala o svojich začiatkoch a svojich úspechoch, ale najmä jej dcéry Ivanky. Ivanka získala umiestnenia na prvých priečkach v triatlone nielen na slovenských a európskych súťažiach, ale aj aj v rámci svetového pohára. Veľkým zážitkom pre všetkých, ale najmä pre deti bola praktická ukážka cvičení a skúška ohybnosti. Za snahu a aktivitu boli deti Mgr. Marikou Kuriačkovou odmenené vecnými cenami. Nemenej zaujímavé boli aj ukážky jej trofejí, ktoré získala počas svojej kariéry.

            Ďakujeme rodičom, že si našli čas a prišli medzi nás. 

        • "PREVENTÍVNY PROGRAM V SPOLUPRÁCI CPP LEVICE"
          • "PREVENTÍVNY PROGRAM V SPOLUPRÁCI CPP LEVICE"

          • Dňa 4. a 6. októbra 2023 sa žiaci našej školy zapojili do preventívneho programu v spolupráci s Centrom poradenstva a prevencie Levice. V rámci preventívneho programu Druhý krok si pani sociálna pedagogička pripravila pre žiakov prvého a druhého ročníka aktivity so zameraním na empatiu, vcítenie sa do situácie iného, dobrú komunikáciu s inými či správne riešiť konflikty, neubližovať iným a zvládať agresiu a hnev. Pre tretiakov a štvrtákov si pani sociálna pedagogička pripravila aktivity na tému - Učme sa spolu komunikovať a spolupracovať. Prostredníctvom otvorenej komunikácie a herných situácií mali tak žiaci možnosť konať aktívne a otvorene, bez strachu a zakúsiť tak dôsledky svojho konania. Cieľom jednotlivých aktivít preventívneho programu bolo rozvíjať u žiakov empatiu, súdržnosť, komunikačné zručnosti či vhodné sociálne správanie.