• "TVORIVÉ DIELNE - VÝROBA MYDLA"
          • "TVORIVÉ DIELNE - VÝROBA MYDLA"

          • „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

            Dňa 23. mája 2023 sa stretli rodičia a žiaci našej školy na ďalšej aktivite projektu ZSE "Rozprúďme komunitný život II". Tentokrát to boli tvorivé dielne zamerané na výrobu mydla. Hneď v úvode aktivity pani učiteľka Silvia oboznámila všetkých prítomných s históriou mydla a jeho postupnou výrobou. Potom s pani učiteľkou Adelkou oboznámili rodičov a deti s názornou ukážkou výroby mydla, predstavili potrebné ingrediencie a pomôcky na jeho výrobu a ako ukážku už hotové výrobky. Všetci so záujmom už nedočkavo čakali na to, aby sa s chuťou mohli pustiť do práce. Mamičky si mohli vyskúšať pracovať s mydlovou hmotou, nakrájať ju, rozpustiť,  pripraviť do nachystaných formičiek. Šikovné deti im boli pri tom veľmi nápomocné. Spoločne nachystali voňavé prísady, stužky či nastrihali papier na zabalenie hotového vlastnoručne vyrobeného mydielka. Na záver aktivity bolo zrejmé, že sa výrobky všetkým podarili, o čom svedčí aj super nálada pozvaných hostí a a detí počas celej aktivity. Veríme, že návod na výrobu mydla všetkých inšpiroval, a že sa s chuťou pustia do výroby vlastných mydiel :).  

        • "PIESŇOU A TANCOM K MAMINMU SRDCU"
          • "PIESŇOU A TANCOM K MAMINMU SRDCU"

          • Dňa 16. mája 2023 sa v našej škole opäť oslavovalo. Kto bol hlavný oslávenec? No predsa naše mamičky. Bohatý kultúrny program bol vyznaním a vďakou za ich starostlivosť a lásku. Hneď v úvode po príhovore pani riaditeľky a vystúpení našich kamarátov z MŠ odzneli už vyznania od detí. Neostalo však len pri slovách. Kyticou piesní, básní, scénok a tancov uvili krásnu kyticu pre svoje najdrahšie mamičky. Po spoločnom zaspievaní piesne "Mama" rozdali svojim mamičkám k ich sviatku vlastnoručne vyrobené darčeky a pozdravy. Slzičky v očiach ale aj úsmev na tvárach našich oslávenkýň a veľký potlesk na záver programu hovoril za všetko. 

          • "DEŇ MATIEK"

          •  

            MAMA je domov, kde svoju radosť môžeš vysloviť.

            MAMA je slnko, čo dokáže tvoje slzy vysušiť.

            MAMA je vrúcne objatie, cit a pohladenie.

            MAMA je tá, ktorá má vždy pre teba pochopenie.

             

            Všetko najlepšie k dnešnému dňu naše milé mamičky!

        • "MOBILNÉ PLANETÁRIUM"
          • "MOBILNÉ PLANETÁRIUM"

          • Dňa 11. mája 2023 navštívilo našu školu mobilné planetárium. Po rozložení planetárnej kupoly priamo v priestoroch telocvične mali naši žiaci možnosť overiť si zábavnou a hravou formou svoje vedomosti z oblasti astronómie a prírodných vied. Prostredníctvom filmov „Voda – zázrak prírody“ a „Život stromov“ sa preniesli do čarovného virtuálneho sveta, z ktorého sa im ani nechcelo odísť. Ďakujeme za túto možnosť spoznávať svet a jeho záhady.

          • "SRDEČNE BLAHOŽELÁME ALEXKOVI"

          • Srdečne blahoželáme žiakovi Alexkovi Masarykovi z 2.A triedy za Cenu poroty v 1. kategórii celoslovenskej súťaže GALÉRIA TALENTOV v oblasti vlastná výtvarná tvorba. Organizátorom výtvarnej súťaže bola Štátna vedecká knižnica - Literárne a hudobné múzeum v Banskej Bystrici v spolupráci so ZŠ a MŠ Jána Bakossa v Banskej Bystrici. Ďakujeme aj pani učiteľke Mgr. Silvii Zelinovej, ktorá Alexka na súťaž pripravovala. Alexko bol odmenený diplomom a vecnými cenami.