• "POĎME ZDRAVO ŽIŤ A BUDEME FIT - e-Kniha"
          • "POĎME ZDRAVO ŽIŤ A BUDEME FIT - e-Kniha"

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland"  

             

            Dňa 28. novembra 2023 sa uskutočnila posledná - 6. aktivita projektu Nadácie Kaufland pod názvom „Poďme zdravo žiť a budeme fit" - vytvorenie e-Knihy v aplikácii StoryJumper a v printovej podobe v hrebeňovej väzbe, v ktorej sú stránky pre dlhšiu výdrž zalaminované vo fólii. Na príprave obidvoch kníh sa podieľali žiaci za pomoci pedagógov na hodinách slovenského jazyka a literatúry, informatiky, výtvarnej výchovy, na počítačovom krúžku a na krúžku Vševedko. Obsahom e-knihy, ktorá je výsedným portfóliom nášho projektu, sú fotografie z jednotlivých aktivít projektu doplnené obrázkami. Obsahom knihy v printovej podobe v hrebeňovej väzbe je návrh receptov zdravých ovocných šalátov, nátierok a limonád doplnený obrázkami, kresbami a omaľovankami. Obe knihy budú slúžiť ako propagačná, motivačná a zároveň aj didaktická pomôcka. 

            Vďaka všetkým aktivitám projektu sa podarilo zvýšiť povedomie žiakov a ich rodičov o zdravom životnom štýle a
            následkoch nezdravej životosprávy. Zefektívnila sa aj spolupráca medzi žiakmi, rodičmi a školou, za čo sme rodičom veľmi vďační. Pretože si našli čas a prišli medzi nás. Cez množstvo aktivít mali žiaci možnosť získavať nielen teoretické, ale aj praktické vedomosti a zručnosti o zdravej výžive. To viedlo k zvýšeniu počtu zdravej desiaty u žiakov školy, či k zvýšeniu ich pohybovej aktivity. Veríme, že sa aj v budúcnosti naša škola zapojí do projektu Nadačného fondu Kaufland a podporí tak šírenie osvety o zdravej výžive a zdravom životnom štýle. 

            Nahliadnuť do e-knihy môžete v priloženom linku:

            E-kniha

        • "ŠTVRTÁCKE POKUSY NA PRÍRODOVEDE"
          • "ŠTVRTÁCKE POKUSY NA PRÍRODOVEDE"

          • To, že žiaci majú radi pokusy, experimentovanie a zážitkové učenie, je všeobecne známe. Dnešnú hodinu prírodovedy, ktorej témou bola „Kvapôčková infekcia a pôvodcovia ochorení, kašeľ a kýchanie, si štvrtáci obohatili zážitkovými pokusmi.  Zisťovali, do akej vzdialenosti sa môžu dostať baktérie pri kýchaní a kašľaní, ako tomu predchádzať pri dodržiavaní hygienických pravidiel. Realizáciou pokusu získali nielen teoretické, ale hlavne praktické skúsenosti a vedomosti. Už teraz sa veľmi tešia na ďalšie pokusy a objavovanie.

             

        • "TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM"
          • "TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM"

          • Tento školský rok sme sa opäť počas 3. novembrového týždňa zapojili do aktivít v rámci Európskeho týždňa boja proti drogám a iných patologických javov. Prostredníctvom vzdelávacích aktivít a tvorivých dielní sa žiaci oboznamovali s nebezpečenstvom, ktoré vzniká najmä v detskom a dospievajúcom veku. Práve v tomto období je veľmi dôležité pôsobiť na vytváranie aktívneho protidrogového postoja a poukázať na význam primárnej prevencie. Počas týždňa sa realizovali v rámci triednickych hodín, ale aj v ŠKD besedy a rozhovory, tvorivé projektové dielne a aktivity zamerané na protidrogovú prevenciu. Výsledným efektom tvorivých dielní bol dobrý pocit z toho, že naše zdravie, a hlavne náš život je na prvom mieste.

        • „HRAVO-ZDRAVO V TELOCVIČNI“ - aktivita projektu Nadácie Kaufland
          • „HRAVO-ZDRAVO V TELOCVIČNI“ - aktivita projektu Nadácie Kaufland

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland"  

             

            Dňa 23.11.2023 sa uskutočnila 5. aktivita projektu Nadácie Kaufland pod názvom „Hravo-zdravo v telocvični“. Pozvanie na netradičnú telesnú a športovú výchovu prijali aj niektorí rodičia a starší súrodenci našich žiakov. Na úvod sa všetci spoločne rozcvičili, rozbehali a následne rozdelili do troch vekovo zmiešaných družstiev. Súťažilo sa v rôznych štafetových súťažiach, v ktorých si zmerali sily nielen žiaci, ale aj ich rodičia. Zdravé súperenie, podanie čo najlepšieho výkonu, pomoc a vzájomná spolupráca v skupinách boli dôkazom zohratých tímov a výbornej nálady počas celej telesnej výchovy. Ďakujeme rodičom a súrodencom našich žiakov, že si našli čas a prišli si s nami zašportovať a zasúťažiť :).

          • "ZDRAVÁ VÝŽIVA UKRYTÁ V KNIHÁCH" - aktivita projektu Nadácie Kaufland

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

             

            Dňa 14. novembra 2023 sa uskutočnila 3. aktivita projektu Nadácie Kaufland („Poďme zdravo žiť a budeme fit“) pod názvom "Zdravá výživa ukrytá v knihách". Aktivita bola zameraná na vyhľadávanie zdravých receptov v odporúčaných knihách, v časopisoch a na internete. Tri vekovo zmiešané skupiny žiakov z jednotlivých ročníkov vyhľadávali recepty na zdravé ovocné šaláty, zdravé nátierky a zdravé limonády. Každý recept potom zapisovali starší žiaci do pripravenej šablóny do dokumentu Word. Prepísané recepty sme spracovali do prezentácie v PowerPointe, doplnili obrázkami z internetu a omaľovankou. Mladší žiaci medzitým hrali náučnú hru "Zdravý tanier", prostredníctvom ktorej sa učili o zdravom stravovaní a zdravej výžive. Cieľom aktivity bolo podporiť osvetovú činnosť zameranú na propagáciu zdravej výživy a zdravého životného štýlu.

          • "INFORMATICKÁ SÚŤAŽ iBOBOR"

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. 

            Úspešnými riešiteľmi z 3. ročníka v kategórii DROBEC boli žiaci Patrik Márföldi a Adamko Cibuľa.

            Úspešnou riešiteľkou zo 4. ročníka v kategórii BOBRÍK bola žiačka Lenka Záhoreczová.

            Cenu útechy získala žiačka z 3. ročníka Miriam Kováčová.

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • "ZBEROVÁ SÚŤAŽ SMS - STARÝ MOBIL SEM!"

          • V rámci programu RECYKLOHRY, ktorého členom je aj naša škola, prebieha ako už každoročne v tomto čase, v spolupráci so spoločnosťou Orange Slovensko súťaž v zbere starých mobilov.

            Termín súťaže: od 9. októbra do 27. novembra 2023 !!!

            STARÉ MOBILY prineste do školy a odovzdajte Mgr. Silvii Zelinovej, prípadne ostatným pedagógom školy.

            Bližšie informácie o súťaži sa dozviete na tomto linku:

             

        • "SVETOVÝ DEŇ BEHU"
          • "SVETOVÝ DEŇ BEHU"

          • Dňa 6. novembra 2023 sa naša škola opäť aktívne zapojila do Svetového dňa behu, aby tak podporila  celosvetovú akciu s túžbou pomáhať druhým v boji proti extrémnej chudobe vo svete. Po spoločnej rozcvičke si každá trieda odbehla v telocvični dohodnutú vzdialenosť. Nechýbalo športové naladenie a samozrejme super nálada všetkých nadšených žiakov a vyučujúcich. Touto najrozšírenejšou a najobľúbenejšou športovou aktivitou, ktorá spolu s chôdzou patrí k najprirodzenejšiemu pohybu človeka sme sa utvrdili v tom, že aktívny pohyb je pre naše zdravie veľmi dôležitý. Veď nie nadarmo sa hovorí, že: "V zdravom tele zdravý duch".

        • "HALLOWEEN DEŇ"
          • "HALLOWEEN DEŇ"

          • Dňa 3. novembra 2023 sme si náš školský deň tak ako aj vlani spojili so sviatkom duchov a strašidiel. Už od rána prichádzali do školy namiesto žiakov a pedagógov rôzne príšerky v maskách čertíkov, čarodejníc, duchov, kostlivcov, pavúčich žien či iných strašidiel. Školou sa ozýval smiech, zábava, nadšenie a radosť. Nechýbala ani halloweenská výzdoba tried či interiéru školy. Tajomná a strašidelná halloweenská atmosféra trvala počas celého dňa. Veď učenie sa v maskách nebýva hocikedy, proste bolo to úplne super. Veľkou zábavou a spestrením tohto tajomného dňa bola aj popoludňajšia aktivita, v ktorej žiaci plnili rôzne úlohy na jednotlivých stanovištiach. Už od rána si všetci zbierali do svojich kartičiek body - tekvičky, za splnenie ktorých mohli potom súťažiť v štyroch súťažiach. Odmenou pre nich bolo zbierať si do košíčkov sladkosti, ktoré získali po splnení úlohy. Výborná nálada a zábava počas celého dňa, tance, súťaže a maškrtenie nasvedčovali tomu, že tento tajomný deň sa veľmi páčil každému a určite si ho o  rok znovu zopakujeme :).