• "TÝŽDEŇ BEZPEČNOSTI NA CESTÁCH" - celoškolská aktivita
          • "TÝŽDEŇ BEZPEČNOSTI NA CESTÁCH" - celoškolská aktivita

          • Aj tento školský rok sa v posledný aprílový týždeň realizovala celoškolská aktivita "Týždeň bezpečnosti na cestcáh". Dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, znalosť funkcie a dodržiavania dopravných značiek a pravidiel, povinné vybavenie bicykla, zručnosť jazdy na kolobežke, zdravotná príprava  –  to všetko bolo súčasťou dopravnej činnosti, ktorá sa uskutočnila v týždni od 24. do 28. apríla 2023 v popoludňajších hodinách. Preukázanie doteraz osvojených vedomostí a skúseností z dopravnej výchovy, zdravá súťaživosť a výborná nálada všetkých zúčastnených žiakov bola dôkazom toho, že takéto aktivity sú veľmi obľúbené a našli kladnú odozvu u všetkých žiakov. 

        • "DEŇ ZEME"
          • "DEŇ ZEME"

          • „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

             

            V mesiaci apríl 2023 sa opäť stretli rodičia, starí rodičia a žiaci základnej školy pri aktivitách organizovaných ku Dňu Zeme. Žiaci za výdatnej pomoci rodičov a starých rodičov sa učili pripraviť pôdu pre výsev kvetín aj úžitkových rastlín. Spoločne si založili vysoké záhony, v ktorých si budú pestovať zeleninu, ale aj okrasné rasliny a tešiť sa zo svojich prvých pestovateľských úspechov. Zároveň aktívne počas celého školského roka triedia odpad a učia sa chrániť prírodu.

        • "ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA"
          • "ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA"

          • Dňa 14. apríla 2023 sme s radosťou privítali na zápise našich budúcich prvákov, pre ktorých bol tento neobyčajný deň veľmi výnimočný. Zvedaví, nesmelí a trošku aj neistí plnili pripravené úlohy v jednotlivých centrách. Pani učiteľky orientačne posudzovali ich pripravenosť na školu tak v jazykovej, matematickej ako aj v rozumovej oblasti. Po splnení všetkých úloh si deti mohli vybrať za odmenu pripravené darčeky, ktoré si pre nich pripravili žiaci z obidvoch oddelení ŠKD, ako aj sladkú maškrtu. A aby naši budúci prváčikovia nezabudli na svoj veľký deň, na pamiatku dostali Pamätný list. Ďakujeme rodičom a zákonným zástupcom za dôveru, že si vybrali práve našu školu. Už teraz sa tešíme na nových prváčikov, s ktorými sa stretneme 4. septembra 2023.

          • "VŠETCI S FLORBALKAMI DO ŠKOLY!"

          • "S florbalkami opäť do školy! V stredu 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Viac športových zážitkov vám na konci školského roka prinesie celoslovenské školské finále SUPER FLORBAL s čistou energiou Ekofondu SPP. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR."

            Pretože šport a pohyb sú skvelá vec, preto sa aj naša škola zapojila do tejto výzvy, aby tak podporila zdravý životný štýl a hlavne radosť z pohybu.

        • "VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY"
          • "VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY"

          • Veľkonočné prázdniny

             

            trvajú od štvrtka 6.apríla 2023 do utorka 11.apríla 2023.

            Školské vyučovanie sa začne v stredu 12.apríla 2023.

        • "TVORIVÉ DIELNE - VÝROBA ŠÚPOLIENKY"
          • "TVORIVÉ DIELNE - VÝROBA ŠÚPOLIENKY"

          •  „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

             

            V mesiaci marec 2023 sa opäť stretli rodičia, starí rodičia a žiaci základnej školy na tvorivých dielňach, na ktorých si pripomenuli tradície našich predkov. Počas zimných mesiacov si krátili naši prarodičia čas opravou a výrobou rôznych úžitkových predmetov, ale aj výrobou hračiek pre svoje deti. Jednou z takých činností bola aj výroba šúpolienok z kukuričného šúpolia, pri ktorej bolo potrebné uplatniť zručnosť, fantáziu a trpezlivosť. Tieto vlastnosti si na tvorivých dielňach mohli preveriť všetci zúčastnení. Postupnými krokmi sa všetci dopracovali k vytúženému výsledku, zhotovili a ozdobili si svoju šúpolienku. Výrobky sa všetkým podarili a zdobia interiér našej školy.

        • "DRUHÝ KROK" - preventívny program
          • "DRUHÝ KROK" - preventívny program

          • V mesiaci marec 2023 sa žiaci školy zapojili do preventívneho programu v spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, Levice. U žiakov prvého ročníka sa realizoval preventívny program Druhý krok so zameraním na sociálno-emocionálny rozvoj detí v materských školách a na 1.stupni základných škôl. V rámci programu sa žiaci učili byť empatickými, vcítiť sa do situácie iného, dobre komunikovať s inými, správne riešiť konflikty, neubližovať iným a zvládať agresiu a hnev. Druháci sa zapojili do preventívneho programu Cítime sa v triede bezpečne. Témou preventívneho programu u tretiakov a štvrtákov bolo Učme sa spolu komunikovať a spolupracovať. Prostredníctvom otvorenej komunikácie a herných situácií mali tak žiaci možnosť konať aktívne a otvorene, bez strachu a zakúsiť tak dôsledky svojho konania.