• "OZNAM O ZMENE POPLATKOV ZA STRAVU A ŠKD"

          • Vážení rodičia,

             

            Na základe Všeobecne záväzného nariadenia Obce Lok č. 2/2022 sa menia poplatky za stravu a ŠKD nasledovne:

             

            ŠKD - výška poplatku od januára 2023 za ŠKD na 4,00 € mesačne

            Obec ako zriaďovateľ rozhoduje o znížení alebo odpustení príspevku na čiastočnú úhradu nákladov, ak plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka o to písomne požiada a predloží doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu.

             

            Školské jedálne

            Výška mesačného príspevku:

            6 - 11 r. - 1,50 € za obed

            11 - 15 r. - 1,70 € za obed

             

            Každý žiak platí mesačný príspevok na úhradu režijných nákladov vo výške 2 € mesačne už pri odbere jednej stravnej jednotky v priebehu mesiaca.

             

            Žiak, ktorého rodič poberá dávku v hmotnej núdzi, alebo žiak, ktorého rodič si neuplatňuje daňový bonus, má nárok na dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa v sume 1,30 €, ak o to zákonný zástupca písomne požiada a predloží doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi.

             

            Rozdiel - 0,20 € denne, musí rodič doplatiť (približne 4 € mesačne + režijné náklady 2 € = 6 € mesačne).

             

            Mgr. Katarína Hrošovská, riaditeľka školy

             

             

        • "BETLEHEMSKÉ POSOLSTVO"
          • "BETLEHEMSKÉ POSOLSTVO"

          •  „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

             

            V utorok 20. decembra 2022, v posledný adventný týždeň sa zišli v kultúrnom dome deti, pedagógovia, rodičia, starí rodičia a obyvatelia obce z príležitosti blížiacich sa najkrajších sviatkov v roku - Vianoc. Vianoce, ktoré sú časom sviatočným, výnimočným, časom pokoja, porozumenia a radosti. Žiaci školy sa predstavili vianočným kultúrnym programom pod názvom „Betlehemské posolstvo“. Básničkami, pesničkami, scénkami, tancom, koledami a vinšami vniesli medzi všetkých prítomných nielen „Vianoce v duši“, ale aj kus magického pokoja a vľúdnosti. Veľký potlesk za snahu a predvedený výkon bol prejavom toho, že k Vianociam patrí aj dodržiavanie zvykov a tradícií. A bez tradícií nie sú Vianoce tými pravými.

            Následne sa priestory kultúrneho domu premenili na „tvorivé vianočné dielne“, kde sa všetci spoločne pustili do zhotovovania vianočných ikebán a ozdôb. Atmosféru tvorivosti doplnila ochutnávka koláčikov mamičiek, starých mám, pedagógov, ale aj obyvateľov obce spojená s výmenou receptov.

            Toto popoludnie splnilo naše očakávania. Urobili sme radosť nielen aktivitám nášho projektu "Rozprúdime komunitný život II." , ale v prvom rade ľudskosti, vzájomnej podpore a spolupatričnosti, čo v našich životoch a v tejto uponáhľanej dobe chýba. 

        • "VIANOČNÉ PRÁZDNINY"
          • "VIANOČNÉ PRÁZDNINY"

          • Vianočné prázdniny sa začínajú

            v piatok 23.12.2022 a trvajú do piatka 6.1.2023. 

             

            Školské vyučovanie sa začína v pondelok 9. januára 2023.

        • "LEGOVÁ VÝZVA"
          • "LEGOVÁ VÝZVA"

          • Deti v ŠKD dostali výzvu... postaviť niečo z najobľúbenejšej stavebnice LEGO. Témou výzvy boli najkrajšie sviatky v roku - Vianoce. Malí stavitelia zapojili do práce nielen svoje vedomosti, zručnosti a fantáziu, ale aj skvelú náladu, nadšenie, trpezlivosť a kreativitu. Všetci súťažiaci boli vecne odmenení.

             

        • "STRIDŽIE DNI"
          • "STRIDŽIE DNI"

          • „Od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc." Podľa dávnej pranostiky sa dni od Lucie do Vianoc považovali za „strigônske.“ A aby sme nezaostávali za tradíciami, prišli aj do našej školy. Vtrhli dnu ako víchor, behali po triedach ako divožienky. Malé aj veľké „Lucky“ oblečené v bielych plachtičkách s husacími krídlami a cesnakom v rukách povymetali všetky steny, kúty, ba i hlavy našich školákov a škôlkarov. Odohnali tak všetkých zlých duchov, strašidlá, temné sily, choroby a trápenia. Nechýbal cesnakový krížik na čelo a pokračovanie v tradíciách, ktoré sa aj vďaka tomu dnešnému určite vryli každému do pamäti.  

        • "NA VIANOČNÝCH TRHOCH"
          • "NA VIANOČNÝCH TRHOCH"

          • Prichádzajú Vianoce - najkrajšie sviatky roka. Obdobie, na ktoré všetci tak netrpezlivo čakáme, lebo ich čaro a výnimočnosť nás napĺňajú pocitmi šťastia, pokoja, lásky a harmónie. K príjemnej vianočnej atmosfére na našej škole prispeli i žiaci a pedagógovia školy. Pod vedením pani vychovávateliek Silvii Konarčíkovej a Silvii Zelinovej v ŠKD a pani asistentky Vierky Demovej na krúžku Vševedko sa so žiakmi s radosťou pripravovali na vianočné trhy. Usilovne pracovali a vyrábali rôzne vianočné ozdoby a dekorácie. A keď nadišiel ten správny čas, vyskúšali si prácu obchodníkov a profesiu dospelákov – predavačov a remeselníkov. Počas predaja výrobkov mali možnosť otestovať nielen svoje komunikačné zručnosti, ale aj finančnú gramotnosť. Peniažky z vianočných trhov budú použité pre našich žiakov. Pani vychovávateľky im nakúpia nové hračky alebo materiál na ďalšie tvorenie.

            Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom prispeli k tejto úžasnej akcii - rodičom, starým rodičom a všetkým priaznivcom školy.

            Všetkým kupujúcim želáme krásne Vianoce a radosť z našich výtvorov.

        • "PRIŠIEL K NÁM MIKULÁŠ"
          • "PRIŠIEL K NÁM MIKULÁŠ"

          • Kedy už príde?“...od rána ho každý nedočkavo čakal a vyzeral z okna...a dočkali sme sa. Po roku prišiel opäť medzi nás. Kto? No predsa Mikuláš. A neprišiel sám, priniesol so sebou aj čertíka Bertíka. Svojou prítomnosťou vyčarovali na tvárach detí ten najšťastnejší úsmev. Na oplátku mu zase naši žiaci zarecitovali a zaspievali pesničku. Štedrosť a sladká odmena nenechala na seba dlho čakať. Každému sa ušla z čarovného vreca dobrosrdečného a láskavého Mikuláša. A čo dodať na záver? Nezbedníci do roka polepšia sa vraj a Mikuláš do Ločanskej školy príde opäť zas.

        • "ČERVENÉ STUŽKY"
          • "ČERVENÉ STUŽKY"

          • Tento školský rok sa naša škola 1. decembra opäť zapojila do celoslovenskej kampane boja proti AIDS „Červené stužky“. Po úvodnom slove pani riaditeľky a pani učiteľky Adelky žiaci aj pedagógovia nastúpení na chodbe v červených tričkách symbolicky vyjadrili solidaritu a podporu ľuďom žijúcim s HIV/AIDS a ľuďom, ktorí v dôsledku tejto choroby zomreli. Keď sa žiaci rozišli do svojich tried, pani učiteľky im ešte pripli na tričko "Stužku nádeje". Potom sa už žiaci 4. ročníka venovali tejto téme prostredníctvom prezentáciea na tému Svetového dňa boja proti AIDS, počas ktorej diskutovali a rozširovali svoje vedomosti o poznatky týkajúce sa tejto zákernej choroby a jej následkoch. Ďalej si pozreli dokumentárny film „Anjeli“, ktorý prezentoval skúsenosti pracovníkov misijného strediska v Afrike starajúcich sa o deti nakazené vírusom HIV. Na záver aktivity si všetci žiaci školy vytvorili "živú" Stužku nádeje, ktorá im bude pripomínať existenciu tejto závažnej choroby. Cieľom tejto preventívnej aktivity bolo naučiť žiakov zaujať správny postoj k vlastnému zdraviu a k zdraviu a  životu druhých.

        • Školské správy číslo 1 12/2022
          • Školské správy číslo 1 12/2022

          • Vážení rodičia, žiaci, čitatelia,

            predstavujeme Vám prvé číslo nášho online školského časopisu Školské správy.  
            Tento časopis je tvorený žiakmi, ktorí navštevujú počítačový krúžok.
            V časopise nájdete rôzne fotografie, videá a krátke články tvorené našimi žiakmi. 
            Dúfame, že sa Vám bude naše prvé číslo páčiť :)