• "PYRAMÍDA ZDRAVIA - ŠTYRI POSCHODIA NÁM RADIA" - 2. aktivita projektu Nadácie Kaufland
          • "PYRAMÍDA ZDRAVIA - ŠTYRI POSCHODIA NÁM RADIA" - 2. aktivita projektu Nadácie Kaufland

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

             

            Dňa 28. septembra 2023 sa uskutočnila 2. aktivita projektu Nadačného fondu Kaufland pod názvom "Pyramída zdravia - štyri poschodia nám radia". V tejto aktivite žiaci uplatnili svoje vedomosti získané na besede s výživovým poradcom z RÚVZ Levice. V úvode aktivity boli žiaci a ich rodičia oboznámení s projektom prostredníctvom prezentácie, s jeho cieľmi a s pripravovanými aktivitami. V prezentácii sa ešte dozvedeli o tom, čo má obsahovať zdravá strava, aký podiel mäsa, mliečnych výrobkov, cestovín, ovocia, zeleniny, tukov a cukrov by mala obsahovať denná porcia stravy a aké množstvo má jedna porcia jedla. Následne žiaci rozdelení do troch vekovo zmiešaných skupín z jednotlivých ročníkov za pomoci rodičov vystrihovali a dolepovali obrázky vystrihnuté z letákov Kaufland a kreslili obrázky do pripravenej papierovej šablóny. Mladší žiaci hrali medzitým náučnú didaktickú hru "Pyramída zdravého jedla", prostredníctvom ktorej si upevňovali a utvrdzovali vedomosti získané na besede. Hotové papierové pyramídy zdravia budú súčasťou propagácie o zdravej výžive v každej triede a budú nám všetkým pomáhať pri výbere potravín do svojho zdravého jedálnička. Ďakujeme rodičom, že si našli čas a prišli v toto popoludnie podporiť svoje deti, ale aj ostatných žiakov v tvorivých pracovných dielňach. 

        • "OČOVÁ, OČOVÁ - VÝCHOVNÝ KONCERT"
          • "OČOVÁ, OČOVÁ - VÝCHOVNÝ KONCERT"

          • Dňa 27. septembra 2023 zavítal medzi nás folklorista z Očovej pán Anton Budinský. Najprv predstavil žiakom jednotlivé časti svojho kroju a potom už priblížil čaro ľudovej hudby hrou na rôzne archaické hudobné nástroje: fujaru, gajdy, píšťalu, gajdy, drumbľu, okarinu, heligónku, pastiersky bič a iné. Svoje umelecké schopnosti predstavil aj originálnou hrou na „rúre od vysávača“. Počas celého výchovného koncertu sa niesla veselá nálada. Po spoločných rytmických tancoch štyroch „zbojníkov“ a štyroch „pani grófok“ v podaní žiakov a pedagógov školy sa výchovný koncert „Očová, Očová“ skončil. Pánovi Budinskému ďakujeme za príjemný umelecký zážitok.

        • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"
          • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

            Žiaci základnej školy v Loku sa úspešne zapojili do Grantového programu Nadačného fondu Kaufland "Hravo o ekológii a zdravej výžive s Kauflandom". V rámci projektu pod názvom „Poďme zdravo žiť a budeme fit“ sa 25. septembra 2023 uskutočnila prvá aktivita - beseda s výživovým poradcom z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Levice. Beseda bola zameraná na zdravú výživu, zdravé stravovanie, zdravý životný štýl a prevenciu proti obezite. Žiaci sa v nej dozvedeli množstvo informácií o tom, ako sa zdravo stravovať, čo je pre ich správny vývin to najlepšie či nezabúdať na dostatočný príjem vitamínov, dostatok pohybu a samozrejme aj na pitný režim a osobnú hygienu. K tomuto je veľmi nápomocná potravinová pyramída, ktorá nám veľa napovie a pomôže pri výbere zdravých potravín. V rámci besedy žiaci aktívne diskutovali o danej problematike a z informácií, ktoré získali počas besedy, budú čerpať aj v nasledujúcej plánovanej aktivite projektu. Ďakujeme pracovníčkam z RÚVZ Levice, že prišli medzi nás a obohatili tak vedomosti všetkých účastníkov besedy.

        • "ZAČAL SA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024"
          • "ZAČAL SA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024"

          • Po letných prázdninách, plných zážitkov a oddychu, sa 4. septembra 2023 začal nový školský rok 2023/2024. Brána našej školy sa otvorila pre každého. Najmä pre nových prváčikov, ktorí prvýkrát zasadli do školských lavíc a stali sa tak riadnymi žiakmi školy. A samozrejme aj pre ostatných žiakov našej školy a ich rodičov. Po príhovore pani riaditeľky školy a pána starostu obce nasledoval krátky kultúrny program v podaní žiakov Terezky a Adamka z 3.A. Po ňom sa žiaci aj s rodičmi presunuli do svojich tried, kde ich triedne pani učiteľky oboznámili s organizáciou vyučovania na tento školský rok a popriali im veľa úspechov, elánu a tvorivých síl do nového školského roka.