• "DEŇ ZEME"
          • "DEŇ ZEME"

          •  

            „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

             

            Dnešný deň sa aj v našej škole niesol v duchu Dňa Zeme. Pripravené bôli zaujímavé aktivity, ale keďže počasie nám bránilo sadeniu a čisteniu reálu a okolia školy, využili sme tento čas inak. V aktivitách sa deti naučili, že zbieranie odpadu nie je na prvom mieste, ako udržať našu prírodu čistejšiu. Po prvé - najskôr sa musíme zamyslieť, ako vyprodukovať čo najmenej odpadu. Po druhé - ak odpad už vyprodukujeme, tak ako ho máme vytriediť na recykláciu - kam s ním. Po tretie - ak je to možné, použiť veci opakovane (sklo, textil...). Aktivita "Za koľko sa niektoré druhy odpadu rozložia v prírode" niektoré deti veľmi prekvapila. Ďalej sme vytvorili spoločný plagát, kde naša Zem trpí. Obsahuje tiež informácie na jej záchranu alebo udržateľnosť. Predstavili sme nové školské hmyzie hotely a ich úžitok v záhrade. Tešíme sa, keď ich rozmiestnime v areáli školy. No a nakoniec deti vypracovali a predstavili vlastný pracovný list... A keďže Deň Zeme by nemal byť raz do roka, tešíme sa na pekné počasie, kedy budeme môcť v aktivitách pokračovať.

        • "KTO SA NEHRÁ, Z KOLA VON" - literárno-hudobné predstavenie
          • "KTO SA NEHRÁ, Z KOLA VON" - literárno-hudobné predstavenie

          • V piatok 19. apríla 2024 si naši žiaci aj s pedagógmi užívali literárno-hudobné predstavenie „Kto sa nehrá, z kola von“ v CK Junior v Leviciach. S motívom básnickej zbierky veselých básní o hre na školu od spisovateľa Tomáša Janovica, sa žiaci zoznámili naozaj netradičným spôsobom.  Kapela Funny Fellows žiakov vtipne a s humorom previedla hodinami čítania, matematiky, žalovania, prírodopisu a zoznámila ich s rôznymi hudobnými formami, rytmami, ako aj s paletou nástrojov a hudobných žartíkov. Spoznať čarovné hudobné nástroje a hudobníkov virtuózov bolo veľkým a nezabudnuteľným zážitkom :).

        • "BESEDA S ILUSTRÁTORKOU ZUZANOU DREADKOU KRUTOU"
          • "BESEDA S ILUSTRÁTORKOU ZUZANOU DREADKOU KRUTOU"

          • Dňa 12. apríla 2024 zavítala do našej školy Zuzana Dreadka Krutá, slovenská ilustrátorka, výtvarníčka a dizajnérka. Počas besedy zaznelo množstvo zvedavých otázok od žiakov aj pedagógov. Pani ilustrátorka nám ochotne porozprávala o začiatkoch svojej tvorby, o námetoch do detských kníh a časopisov a hlavne o tom, ako vznikajú islustrácie do knihy. Ako ukážku svojej tvorby nám priniesla niektoré detské knihy, v ktorých si mohli žiaci aj prelistovať. Ilustrácie v nich boli naozaj hravé a vtipné a takmer v každej z nich sme našli aj ilustráciu jej psíka Helenky. Najväčším zážitkom pre nás všetkých bola hra "Kto? Kde? Čo?". Po vylosovaní papierikov s odpoveďami na tieto tri otázky nám pani ilustrátorka predviedla svoje výtvarné umenie, tvorivosť a nápaditosť. Všetci sme s údivom a obdivom sledovali jej výtvarné diela, ktoré boli vtipné a zároveň aj nápadité. Sme veľmi radi, že sme ju mohli spoznať a privíať medzi nami. Už teraz pani ilustrátorka svojím umením a tvorbou motivovala a iinšpirovala väčšinu našich žiakov ku kresleniu, za čo jej veľmi pekne ďakujeme.

          • "VŠETCI S FLORBALKAMI DO ŠKOLY!"

          • "S florbalkami opäť do školy! Dňa 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky, alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky".

            Pretože šport a pohyb sú skvelá vec, preto sa aj naša škola zapojila do tejto výzvy, aby tak podporila zdravý životný štýl a hlavne radosť z pohybu.

          • "ČITATEĽSKÁ DIELŇA V 3.A"

          • Čitateľské dielne majú na našej škole dlhoročnú tradíciu. Realizujeme ich vždy po spoločnom prečítaní knihy. Tento raz o knihe Kristíny Mišovičovej "Decká z mesta sa (ne)vedia biť". Úžasná kniha, plná humoru a vtipu, ale aj poučenia, ktorú sme s tretiakmi dychtivo čítali. Zaujímavými úlohami si deti preverili svoje čitateľské zručnosti a prácu s knihou.

        • "SOKOLIARI FALCONARII" - zážitkové učenie
          • "SOKOLIARI FALCONARII" - zážitkové učenie

          • Dňa 10. apríla 2024 zavítali do našej školy Sokoliari FALCONARII, poslaním ktorých je podpora environmentálnej výchovy detí a rozvíjanie tradícií sokoliarstva ako svetového dedičstva UNESCO. Sokoliar Ján Pacek porozprával nielen o svojich dravcoch, ale aj o iných zvieratách, ktoré môžeme vidieť v našich horách. Najväčším a nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých bolo nielen vidieť zblízka a pohladiť si nádherné dravce a sovy, či vidieť rozpätie krídel orla skalného v porovnaní k rozpätiu natiahnutých rúk sokoliara. Veľkým zážitkom bolo sledovanie preletov dravcov lákaných mäsovou odmenou nad našimi hlavami a ich reagovanie na počuté povely a výzvy. Z vystúpenia bolo cítiť radosť a nadšenie nielen zo strany žiakov, ale i pedagógov. Pre nás všetkých to bol jeden nádherný a príjemný zážitok, vďaka ktorému sme mohli  vniesť živú prírodu priamo k nám. Na záver ešte pamätné fotky so sokoliarom a orlom ...a ešte jedno veľké ĎAKUJEME.

        • "ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA"
          • "ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA"

          • Dňa 8. apríla 2024 sme s radosťou privítali na zápise našich budúcich prvákov, pre ktorých bol tento neobyčajný deň veľmi výnimočný. Zvedaví, nesmelí a trošku aj neistí plnili pripravené úlohy v jednotlivých centrách. Pani učiteľky orientačne posudzovali ich pripravenosť na školu tak v jazykovej, matematickej ako aj v rozumovej oblasti. Po splnení všetkých úloh si deti mohli vybrať za odmenu pripravené darčeky, ktoré si pre nich pripravili deti na záujmových krúžkoch, ako aj sladkú maškrtu. A aby naši budúci prváčikovia nezabudli na svoj veľký deň, na pamiatku dostali Pamätný list. Ďakujeme rodičom a zákonným zástupcom za dôveru, že si vybrali práve našu školu. Už teraz sa tešíme na nových prváčikov, s ktorými sa stretneme 2. septembra 2024.