• "DEŇ MATIEK"

          • Tak ako tmavú noc rozjasní hviezdička,

            rozjasní u nás deň úsmevom mamička.

            Tak ako od rosy nad ránom skrásnie kvet,

            v maminom objatí krásnie mi celý svet.

            Vďaka Ti mamička, rozovri teplú dlaň,

            nech ti na Tvoj sviatok kytičku do nej dám.

             

            ♥ Krásny Deň matiek želajú žiaci a pedagogciký kolektív ♥

        • "TÝŽDEŇ BEZPEČNOSTI NA CESTÁCH" - celoškolská aktivita
          • "TÝŽDEŇ BEZPEČNOSTI NA CESTÁCH" - celoškolská aktivita

          • Dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, znalosť funkcie a dodržiavania dopravných značiek a pravidiel, povinné vybavenie bicykla, zručnosť jazdy na kolobežke, zdravotná príprava  –  to všetko bolo súčasťou dopravnej činnosti, ktorá sa uskutočnila v popoludňajších hodinách 6. mája 2021 v jednotlivých triedach a v areáli školy. Zdravá súťaživosť, výborná nálada všetkých zúčastnených žiakov, preukázanie doteraz osvojených vedomostí a skúseností z dopravnej výchovy bola dôkazom toho, že takéto aktivity sú veľmi obľúbené a našli kladnú odozvu u všetkých žiakov. Odmenou pre všetkých zúčastnených bola sladká a vecná odmena.

        • "DRUHÝ KROK" - preventívny program
          • "DRUHÝ KROK" - preventívny program

          • V mesiaci máj 2021 sa druháci, tretiaci a štvrtáci zapojili do preventívneho programu DRUHÝ KROK, ktorý  je zameraný na sociálno-emocionálny rozvoj detí v materských školách a na 1.stupni základných škôl. V rámci programu sa žiaci prostredníctvom pani psychologičky z CPPPaP v Leviciach učili byť empatickými, vcítiť sa do situácie iného, dobre komunikovať s inými, správne riešiť konflikty, neubližovať iným a zvládať agresiu a hnev. 

        • "Viem, čo čítam"
          • "Viem, čo čítam"

          • Dňa 29. apríla 2021 sa v školskej knižnici realizovala celoškolská súťaž v porozumení čítania pod názvom: "Viem, čo čítam." Súťaže sa zúčastnili žiaci 2. - 4. ročníka. V priestoroch školskej knižnice si najprv pozreli audiovizuálnu ukážku témy súťaže a následne si prostredníctvom školských tabletov overovali svoje znalosti v porozumení čítania náučného textu. Podľa jednotlivých ročníkov riešili zábavné úlohy, ktoré boli zamerané na porozumenie. Potom si ešte pozreli  prezentáciu a zahrali zábavnú hru s názvom: "Ak niekto..."

            Víťazmi súťaže podľa jednotlivých ročníkov sa stali:

            K. Bilajová - II.A – 2. ročník

            R. Bilaj - III.A - 3. ročník

            P. Rafaelová - III.A - 4. ročník 
             

            Absolútnou víťazkou na celej škole sa stala P. Rafaelová.

            Cenu za snahu získal štvrták P. Mirga z III.A .

            Všetci vítazi boli odmenení peknými a zaujímavými vecnými cenami.

        • "DEŇ ZEME"
          • "DEŇ ZEME"

          • Dnes, 22. apríla sme si pripomenuli už 51. výročie od oslavy Dňa Zeme. Na celom svete je cieľom tohto sviatku upozorniť na ekológiu, potrebu ochrany prírody, recyklovania a hľadania obnoviteľných zdrojov energie. Aj naši žiaci pod vedením pani vychovávateľky Helenky a pána vychovávateľa Ivana oslávili tento deň. Najprv si pozreli prezentáciu zameranú na ochranu životného prostredia, a tiež sa oboznámili s problematikou čiernych skládok. Pozreli si aj krátky environmentálny film o triedení odpadu. Po bohatej diskusii o dnešnej tak veľmi zaujímavej téme sa vybrali do ulíc obce Lok, aby sa zapojili do významnej enviro aktivity: "Zbavíme obec odpadkov".  Spoločne vyzbierali odpadky a urobili tak dobrý skutok...nielen pre seba, ale aj pre našu ZEM.

        • "VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY"
          • "VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY"

          • Veľkonočné prázdniny

             

            trvajú od štvrtka 1.apríla 2021 do utorka 6.apríla 2021.

            Školské vyučovanie sa začne v stredu 7.apríla 2021.

        • "ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA"
          • "ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA"

          • Milí rodičia predškolákov, 

             

            blíži sa termín zápisu budúcich prváčikov. Vy a vaše deti vstupujete do novej etapy života, ktorého súčasťou chce byť aj naša škola. Žiaľ, v tomto období vám našu školu a jej činnosť nevieme predstaviť osobne, a preto vás pozývame na virtuálnu prehliadku zo života základnej školy v Loku. Sme školou rodinného typu, ktorá vytvára pre deti pozitívnu klímu a neohrozené prostredie v peknom interiéri a exteriéri. Vzdelávanie prebieha v triedach s optimálnym počtom žiakov s kvalifikovanými pedagógmi, ktorí dokážu pružne reagovať na ich aktuálne potreby a osobnostný rozvoj. Sú naklonení inováciám a moderným metódam, ktoré sú každodennou súčasťou vyučovania. Vo vyučovaní používame moderné technológie, moderné učebné pomôcky a nové edukačné metódy. Dôraz kladieme na zážitkovosť a rôznorodosť vzdelávacích a mimoškolských aktivít. Môžete sa o tom presvedčiť aj prostredníctvom virtuálnej prehliadky našej školy.

            Budeme radi, ak vás naša ponuka osloví a stanete sa súčasťou našej školy. 

            Zápisu sa zúčastnia deti narodené od 1. septembra 2014 do 31. augusta 2015.

            Vaše dieťa môžete na našu školu zapísať:

            • elektronicky stlačením zeleného políčka. Elektronický zápis bude prebiehať od 1.4. do 21.4. 2021. Pri tomto zápise je potrebné prihlášku vyplniť kompletne so všetkými údajmi aj s diakritikou (meno a priezvisko presne ako na rodnom liste dieťaťa, všetky dĺžne, mäkčene a pod.). 
               
            • Kontrola správnosti údajov sa uskutoční osobne v dňoch 21. a 22. apríla 2021 od 13,00 hod. do 15,30 hod. bez prítomnosti dieťaťa. Na zápis je potrebné si priniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz rodiča, resp. jeho zákonného zástupcu.
              Rodič, ktorý nevie zapísať svoje dieťa elektronicky, príde na zápis osobne v určený deň. 

            V prípade, že má Vaše dieťa akékoľvek špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby (napr. že dieťa je integrované, má rôzne poruchy pozornosti, správania, zdravotné postihnutie, alebo inú špecifickú poruchu), je potrebné doložiť vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2021. 

                                                                                                                   

                                                                                                       Mgr. Katarína Hrošovská, riaditeľka školy

        • "SVETOVÝ DEŇ VODY"
          • "SVETOVÝ DEŇ VODY"

          • Dňa 22. marca 2021 si aj žiaci našej školy pripomenuli prostredníctvom rôznych zaujímavých aktivít "Svetový deň vody". Prezentáciou, bohatou diskusiou a tvorivými dielňami si žiaci doplnili vedomosti o ochrane vody pred znečistením, o možnostiach šetrenia vodou v domácnosti, o jedinečnosti, dôležitosti, význame 
            a nenahraditeľnosti tejto jedinečnej vzácnej tekutiny.

        • "ČITATEĽSKÉ DIELNE"
          • "ČITATEĽSKÉ DIELNE"

          • Už odpradávna sa marec – prvý jarný mesiac spája nielen s príchodom jari, ale aj vzdaním úcty mesiacu knihy, v ktorom sa narodil aj zomrel významný šíriteľ a milovník knižnej kultúry - Matej Hrebenda. Práve v tomto období sa realizujú na našej škole čitateľské dielne, cieľom ktorých je pripomenúť žiakom, že aj v období IKT a počítačov majú knihy svoj veľký význam – či už obohacujú slovnú zásobu, zlepšujú vyjadrovacie schopnosti čitateľov, alebo rozvíjajú fantáziu i tvorivosť. Nútia čitateľa rozmýšľať, hľadať odpovede a spôsoby riešenia životných situácií. V záujme triednych pani učiteliek a vychovávateľov v ŠKD je touto formou priblížiť žiakom posolstvo Mateja Hrebendu - snaha zlepšiť propagáciu knihy a udržať trvalý záujem o literatúru. Avšak nielen v marci, ale aj počas celého roka.

          • "OZNAM - NÁVRAT DO ŠKOLY"

          • Vážení rodičia!

             

                    Riaditeľka základnej školy v spolupráci so zriaďovateľom oznamujem rodičom žiakov, že základná škola sa na základe rozhodnutia ministra školstva, v pondelok,  dňa 8. marca 2021 otvára.

                    Podmienkou nástupu žiaka do školy je negatívny antigénový alebo PCR test jedného zákonného zástupcu žiaka, nie starší ako 7 dní.

                    Vzhľadom na skutočnosť, že obecný úrad z karanténnych dôvodov neorganizuje v obci testovanie na COVID-19, rodičia žiakov sa môžu otestovať v susedných obciach: Dolný Pial, Beša, Tehla, Kalná nad Hronom.

                    Podľa rozhodnutia ministra školstva sa v bode 8 – školská dochádzka hovorí:

             „V prípade ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z toho dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,
            2. zákonný zástupca je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa.

            Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVaR SR s hlásením o jej zanedbávaní."

             

            Pozri link:  https://www.minedu.sk/data/att/18934.pdf 

          • OZNAM O ZATVORENÍ ŠKOLY

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Leviciach zatvoril MŠ v Loku a dal ju do karantény z dôvodu pozitívnych osôb na koronavírus Covid-19. Z preventívnych dôvodov bude základná škola na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Leviciach od pondelka 22.2.2021 do piatka 5.3.2021 zatvorená. Pedagogickí zamestnanci a žiaci školy sú v karanténe – to znamená že žiaci sa zdržiavajú doma.

        • "DEŇ PRE BEZPEČNEJŠÍ INTERNET"
          • "DEŇ PRE BEZPEČNEJŠÍ INTERNET"

          • V rámci Dňa pre bezpečnejší internet si dňa 11.2.2021 pán učiteľ Mirko a pani učiteľky Vierka a Helenka pripravili pre žiakov školy prezentácie a prednášku so zameraním na šírenie osvety o bezpečnom a zodpovednom používaní internetu a mobilných telefónov, o rizikách virtuálneho priestoru a možnostiach získania poradenstva, či pomoci. Následne si žiaci v pracovných dielňach overili svoje vedomosti a poznatky. Mladší žiaci si ešte pozreli animované rozprávky z projektu OVCE.sk. Zábavnou formou sa dozvedeli o rizikách internetu a mobilov. Cieľom tejto aktivity bolo upozorniť práve deti a teda najmladšiu generáciu užívateľov internetových sietí na riziká spojené s používaním internetu a komunikáciou na sociálnych sieťach, na zodpovedné používanie internetu a všetkých nových informačných technológií.

          • OZNAM O OBNOVENÍ ŠKOLSKÉHO VYUČOVANIA OD 8.2.2021

          • Riaditeľka základnej školy, oznamuje rodičom žiakov, že od 8.2.2021 sa obnovuje školské vyučovanie.

            Podmienkou návratu žiaka do školy je:

            • že sa rodič, zákonný zástupca, sa preukáže aktuálnym negatívnym antigénovým alebo PCR testom na COVID 19 /ideálne obidvaja zákonní zástupcovia/   

            Zároveň je potrebné takéto testovanie absolvovať každý týždeň.

            Bez negatívneho antigénového, alebo PCR testu, nebude žiak ani jeho zákonný zástupca vpustený do priestorov školy.