• "OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM"
          • "OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE"

             

            Mesiac október je mesiacom oslavy jesene života. Už tradične patrí našim starým rodičom, ich múdrosti, obohateniu, zdroju tradícií a skúseností. Z tejto príležitosti sa žiaci našej ZŠ predstavili dňa 27. októbra 2023 bohatým kultúrnym programom na slávnostnom stretnutí dôchodcov obce. Kytičkou básní, piesní, scénok, tancov a želaní vyjadrili lásku, úctu, radosť a poďakovanie našim starkým za ich prácu, cenné rady, povzbudenie a pomoc pri výchove. Svoju náklonnosť k našim starkým prejavili aj malým darčekom, ktorý vyrobili v ŠKD. 

        • Halloween deň 2023
          • Halloween deň 2023

          • Milí rodičia,

            dňa 03.11.2023 (v piatok) si náš školský deň tak ako aj vlani, spojíme so sviatkom duchov a strašidiel. V tento deň privítame v škole namiesto žiakov rôzne príšerky v maskách čertíkov, čarodejnice, múmie, zombíkov, duchov či strašidlá.

            Budeme radi, ak sa do tejto tajomnej a strašidelnej helloweenskej atmosféry zapojí čo najviac žiakov.

            Tešíme sa na vás 

             

            Plagáty vytvorili žiaci na počítačovom krúžku.

        • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"
          • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

            Dňa 16. októbra 2023 sa uskutočnilo pokračovanie 1. aktivity projektu „Poďme zdravo žiť a budeme fit“ (beseda pre žiakov s výživovým poradcom z RÚVZ Levice). Témou 2. časti aktivity bola beseda venovaná rodičom so zameraním tiež na zdravú výživu, zdravé stravovanie, zdravý životný štýl a prevenciu proti obezite. V nej sa rodičia dozvedeli množstvo informácií o tom, ako sa zdravo stravovať, čo je pre správny vývin ich detí najlepšie či aké zdravé potraviny vyberať podľa potravinovej pyramídy do jedálnička. V rámci besedy rodičia aktívne o danej problematike diskutovali. Ďakujeme pracovníčke z RÚVZ Levice, že prišla medzi nás a taktiež aj všetkým prítomným rodičom za účasť.

        • "NÁRODNÝ CERTIFIKÁT KVALITY PROJEKTU ETWINNING"
          • "NÁRODNÝ CERTIFIKÁT KVALITY PROJEKTU ETWINNING"

          • V minulom školskom roku sa naša škola zapojila do medzinárodného projektu eTwinning s piatimi projektmi. Jedným z nich bol aj projekt Kniha riekaniek. Štvormesačná práca prváčikov pod vedením Mgr. Viery Mikulášovej bola ocenená a za svoju prácu získali Národný certifikát kvality. Národný certifikát kvality je udeľovaný výnimočným medzinárodným projektom v rámci programu partnerstvo škôl eTwinning za vysokú úroveň splnenia kritérií týkajúcich sa pedagogickej inovácie, integrácie do časovo-tematických plánov, spolupráce partnerských škôl, využívania moderných technológií, dokumentácie činností a prínosu pre zúčastnené školy. Z ocenenia máme veľkú radosť.

        • "BESEDA SO ŠPORTOVOU TRÉNERKOU A ÚSPEŠNOU ŠPORTOVKYŇOU"
          • "BESEDA SO ŠPORTOVOU TRÉNERKOU A ÚSPEŠNOU ŠPORTOVKYŇOU"

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

             

            V mesiaci október sa uskutočnila ďalšia aktivita projektu Nadačného fondu Kaufland pod názvom "Beseda so športovým trénerom a úspešným športovcom" - Mgr. Marikou Kuriačkovou.  Pozvanie prijali aj niektorí rodičia našich žiakov. Beseda bola zameraná na motivovanie žiakov k zvýšenej pohybovej aktivite a predchádzaniu tak vzniku obezity. V príjemnej atmosfére, ktorá vládla počas celej aktivity, sa deti dozvedeli, čo je to triatlon. Pani Kuriačková rozprávala deťom o význame športu na zdravie človeka a vysvetľovala, aké je dôležité každodenné cvičenie a športovanie už od útleho veku. Dôraz kládla nie na víťazstvo, ale na radosť z pohybu. Deťom potom porozprávala o svojich začiatkoch a svojich úspechoch, ale najmä jej dcéry Ivanky. Ivanka získala umiestnenia na prvých priečkach v triatlone nielen na slovenských a európskych súťažiach, ale aj aj v rámci svetového pohára. Veľkým zážitkom pre všetkých, ale najmä pre deti bola praktická ukážka cvičení a skúška ohybnosti. Za snahu a aktivitu boli deti Mgr. Marikou Kuriačkovou odmenené vecnými cenami. Nemenej zaujímavé boli aj ukážky jej trofejí, ktoré získala počas svojej kariéry.

            Ďakujeme rodičom, že si našli čas a prišli medzi nás. 

        • "PREVENTÍVNY PROGRAM V SPOLUPRÁCI CPP LEVICE"
          • "PREVENTÍVNY PROGRAM V SPOLUPRÁCI CPP LEVICE"

          • Dňa 4. a 6. októbra 2023 sa žiaci našej školy zapojili do preventívneho programu v spolupráci s Centrom poradenstva a prevencie Levice. V rámci preventívneho programu Druhý krok si pani sociálna pedagogička pripravila pre žiakov prvého a druhého ročníka aktivity so zameraním na empatiu, vcítenie sa do situácie iného, dobrú komunikáciu s inými či správne riešiť konflikty, neubližovať iným a zvládať agresiu a hnev. Pre tretiakov a štvrtákov si pani sociálna pedagogička pripravila aktivity na tému - Učme sa spolu komunikovať a spolupracovať. Prostredníctvom otvorenej komunikácie a herných situácií mali tak žiaci možnosť konať aktívne a otvorene, bez strachu a zakúsiť tak dôsledky svojho konania. Cieľom jednotlivých aktivít preventívneho programu bolo rozvíjať u žiakov empatiu, súdržnosť, komunikačné zručnosti či vhodné sociálne správanie.

        • "PYRAMÍDA ZDRAVIA - ŠTYRI POSCHODIA NÁM RADIA" - 2. aktivita projektu Nadácie Kaufland
          • "PYRAMÍDA ZDRAVIA - ŠTYRI POSCHODIA NÁM RADIA" - 2. aktivita projektu Nadácie Kaufland

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

             

            Dňa 28. septembra 2023 sa uskutočnila 2. aktivita projektu Nadačného fondu Kaufland pod názvom "Pyramída zdravia - štyri poschodia nám radia". V tejto aktivite žiaci uplatnili svoje vedomosti získané na besede s výživovým poradcom z RÚVZ Levice. V úvode aktivity boli žiaci a ich rodičia oboznámení s projektom prostredníctvom prezentácie, s jeho cieľmi a s pripravovanými aktivitami. V prezentácii sa ešte dozvedeli o tom, čo má obsahovať zdravá strava, aký podiel mäsa, mliečnych výrobkov, cestovín, ovocia, zeleniny, tukov a cukrov by mala obsahovať denná porcia stravy a aké množstvo má jedna porcia jedla. Následne žiaci rozdelení do troch vekovo zmiešaných skupín z jednotlivých ročníkov za pomoci rodičov vystrihovali a dolepovali obrázky vystrihnuté z letákov Kaufland a kreslili obrázky do pripravenej papierovej šablóny. Mladší žiaci hrali medzitým náučnú didaktickú hru "Pyramída zdravého jedla", prostredníctvom ktorej si upevňovali a utvrdzovali vedomosti získané na besede. Hotové papierové pyramídy zdravia budú súčasťou propagácie o zdravej výžive v každej triede a budú nám všetkým pomáhať pri výbere potravín do svojho zdravého jedálnička. Ďakujeme rodičom, že si našli čas a prišli v toto popoludnie podporiť svoje deti, ale aj ostatných žiakov v tvorivých pracovných dielňach. 

        • "OČOVÁ, OČOVÁ - VÝCHOVNÝ KONCERT"
          • "OČOVÁ, OČOVÁ - VÝCHOVNÝ KONCERT"

          • Dňa 27. septembra 2023 zavítal medzi nás folklorista z Očovej pán Anton Budinský. Najprv predstavil žiakom jednotlivé časti svojho kroju a potom už priblížil čaro ľudovej hudby hrou na rôzne archaické hudobné nástroje: fujaru, gajdy, píšťalu, gajdy, drumbľu, okarinu, heligónku, pastiersky bič a iné. Svoje umelecké schopnosti predstavil aj originálnou hrou na „rúre od vysávača“. Počas celého výchovného koncertu sa niesla veselá nálada. Po spoločných rytmických tancoch štyroch „zbojníkov“ a štyroch „pani grófok“ v podaní žiakov a pedagógov školy sa výchovný koncert „Očová, Očová“ skončil. Pánovi Budinskému ďakujeme za príjemný umelecký zážitok.

        • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"
          • "BESEDA S VÝŽIVOVÝM PORADCOM Z RÚVZ LEVICE"

          • "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

            Žiaci základnej školy v Loku sa úspešne zapojili do Grantového programu Nadačného fondu Kaufland "Hravo o ekológii a zdravej výžive s Kauflandom". V rámci projektu pod názvom „Poďme zdravo žiť a budeme fit“ sa 25. septembra 2023 uskutočnila prvá aktivita - beseda s výživovým poradcom z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Levice. Beseda bola zameraná na zdravú výživu, zdravé stravovanie, zdravý životný štýl a prevenciu proti obezite. Žiaci sa v nej dozvedeli množstvo informácií o tom, ako sa zdravo stravovať, čo je pre ich správny vývin to najlepšie či nezabúdať na dostatočný príjem vitamínov, dostatok pohybu a samozrejme aj na pitný režim a osobnú hygienu. K tomuto je veľmi nápomocná potravinová pyramída, ktorá nám veľa napovie a pomôže pri výbere zdravých potravín. V rámci besedy žiaci aktívne diskutovali o danej problematike a z informácií, ktoré získali počas besedy, budú čerpať aj v nasledujúcej plánovanej aktivite projektu. Ďakujeme pracovníčkam z RÚVZ Levice, že prišli medzi nás a obohatili tak vedomosti všetkých účastníkov besedy.

        • "ZAČAL SA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024"
          • "ZAČAL SA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024"

          • Po letných prázdninách, plných zážitkov a oddychu, sa 4. septembra 2023 začal nový školský rok 2023/2024. Brána našej školy sa otvorila pre každého. Najmä pre nových prváčikov, ktorí prvýkrát zasadli do školských lavíc a stali sa tak riadnymi žiakmi školy. A samozrejme aj pre ostatných žiakov našej školy a ich rodičov. Po príhovore pani riaditeľky školy a pána starostu obce nasledoval krátky kultúrny program v podaní žiakov Terezky a Adamka z 3.A. Po ňom sa žiaci aj s rodičmi presunuli do svojich tried, kde ich triedne pani učiteľky oboznámili s organizáciou vyučovania na tento školský rok a popriali im veľa úspechov, elánu a tvorivých síl do nového školského roka.

        • "OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024"
          • "OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024"

          • Riaditeľstvo ZŠ pozýva žiakov a ich rodičov na slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024, ktoré sa uskutoční dňa 4. septembra 2023 o 8,00 hod. na školskom dvore.

            Žiaci prichádzajú do školy v sprievode rodiča.

            Po slávnostnom otvorení školského roka prejdú žiaci a rodičia do budovy školy, kde budú vyplňovať a podpisovať potrebné tlačivá a budú oboznámení s organizáciou školy, školskej družiny, stravovania a pomôcok.

            Zároveň oznamujeme rodičom detí, že v tento deň nebude v prevádzke školský klub detí a školská jedáleň. 

          • "OZNÁMENIE O VOĽNOM PRACOVNOM MIESTE"

          • Oznámenie o vyhlásení výberového konania na obsadenie pracovne pozície:  špeciálny pedagóg

             

            V zmysle § 84 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pedagogických a odborných zamestnancov v rámci realizácie národného projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov III

             

            NÁZOV A ADRESA ZAMESTNÁVATEĽA: Obec Lok, Obecný úrad, Poštová 23, 935 38 Lok

            MIESTO VÝKONU PRÁCE: Základná škola, Hlavná 10, 935 38 Lok

            KATEGÓRIA VOĽNÉHO PRACOVNÉHO MIESTA: Odborný zamestnanec - špeciálny pedagóg (1 pracovné miesto)

            TERMÍN VÝBEROVÉHO KONANIA:  30.08.2023

            TERMÍN NÁSTUPU: september 2023

            ROZSAH ÚVÄZKU: 100%

            PRACOVNÝ POMER NA DOBU: určitú

             

            KVALIFIKAČNÉ PREDPOKLADY: podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov resp. podľa vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a  odborných zamestnancov.

             

            Vysokoškolské vzdelanie II. stupňa v odbore:

            • špeciálna pedagogika
            • učiteľstvo a pedagogické vedy so zameraním na špeciálnu pedagogiku
            • učiteľstvo pre špeciálne školy
            • vychovávateľstvo všeobecné a špeciálne
            • telesná výchova pre zdravotne oslabených
            • učiteľstvo pre mládež (osoby) vyžadujúcu osobitnú starostlivosť

             

            PREDPOKLADY NA VÝKON PRACOVNEJ ČINNOSTI:

            • kvalifikačné predpoklady
            • bezúhonnosť
            • zdravotná spôsobilosť
            • ovládanie štátneho jazyka

             

            PLATOVÉ PODMIENKY

            Platové podmienky: určené v zmysle zákona č.138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č.553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

            ZOZNAM POŽADOVANÝCH DOKLADOV:

            • žiadosť o prijatie do zamestnania
            • profesijný životopis
            • overené doklady o ukončenom vzdelaní
            • čestné prehlásenie o bezúhonnosti
            • presná adresa a telefonický kontakt
            • písomný súhlas so spracovaním osobných údajov

            Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi je potrebné doručiť najneskôr do 28.08.2023 do 12,00 hod. na adresu:

            Obec Lok, Obecný úrad, Poštová 23, 935 38 Lok

            Telefón: 036/639 73 02 ▪ Mobil: 0908 137 856 ▪ Email: obec.lok@nextra.sk

            Rozhodujúci pre zaradenie do výberového konania bude dátum doručenia resp. zaevidovania obálky na OcÚ Lok.
            Na obálku uveďte:„ Odborný zamestnanec ZŠ – neotvárať“.

            Záujemcovia, ktorých žiadosti budú doručené po stanovenom termíne uzávierky, nebudú zaradení do prijímacieho konania – pohovoru.
             

            Vybraní uchádzači budú pozvaní na ústny pohovor.


            Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo na pohovor pozvať (elektronicky, telefonicky) iba tých záujemcov, ktorí spĺňajú kvalifikačné predpoklady na danú pracovnú pozíciu.
             

             

             

            V Loku, 21. 08. 2023                                                                                              Ján Márföldi

                                                                                                                                          Starosta obce

        • "ZAČALI SA PRÁZDNINY"
          • "ZAČALI SA PRÁZDNINY"

          •  

            Všetkým žiakom a pedagogickým zamestnancom prajeme veselé prázdniny, príjemnú dovolenku, veľa zážitkov, oddychu a hlavne načerpania síl a energie do nového šk. roku 2023/2024.

        • "SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023"
          • "SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023"

          • Nadišiel 30. jún... posledný školský deň a posledné školské zvonenie pred očakávanými letnými prázdninami. Pre všetkých žiakov radostný deň. Po krátkom kultúrnom programe, v ktorom sa nám prihovorila žiačka 2.A triedy Terezka Nezozonová a po slávnostnom príhovore pani riaditeľky boli žiaci odmenení vecnými cenami za svoju snahu v učení, v správaní, za vzornú dochádzku a rôzne súťaže. Potom sa pani učiteľka Adelka rozlúčila so štvrtákmi. Aj tento školský rok si žiaci prevzali od triednych učiteliek vysvedčenia v školskej jedálni. Na záver slávnostnej chvíle popriala pani riaditeľka žiakom veselé prázdniny, všetkým pedagógom vďaku za vykonanú prácu a potom ... už hurá na prázdniny.

        • "OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA"
          • "OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA"

          • Dňa 28. júna 2023 sa realizovala praktická časť účelového cvičenia Ochrana života a zdravia (OŽZ). Obsahovým zameraním cvičenia bolo:

            a) riešenie mimoriadnych udalostí – civilná ochrana

            b) zdravotná príprava

            c) pohyb a pobyt v prírode

            Hneď na úvod po vyhlásení cvičného poplachu sa žiaci s pedagogickými a nepedagogickými zamestnancami presunuli na školský dvor. Taktického cvičenia sa zúčastnili aj zamestnanci z HaZZ Levice. Po ich odchode sme pokračovali v praktickej časti OŽZ, kde sa žiaci vystriedali na všetkých stanovištiach. V nich si overili teoretické poznatky získané a zopakované z 26.6. 2022. Povinné učivo formujúce vzťah žiakov k problematike ochrany svojho života  a zdravia, ako aj zdravia a života iných ľudí, tak integruje postoje, vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, ktoré môžu vzniknúť vplyvom nepredvídaných skutočností ohrozujúcich človeka a jeho okolie. Spestrením účelového cvičenia bolo aj oboznámenie sa s prácou hasičov a hasičskou technikou, ktorú nám priblížili pozvaní hasiči. Najväčším zážitkom všetkých žiakov bola možnosť vyskúšať si sedieť v hasičskom aute. Veľmi pekne ďakujeme hasičom z HaZZ Levice za čas, ktorí strávili s našimi žiakmi. 

        • "11. ROČNÍK BUĎ-FIT OLYMPIÁDY I. STUPŇA ZŠ REGIÓNU TEKOV"
          • "11. ROČNÍK BUĎ-FIT OLYMPIÁDY I. STUPŇA ZŠ REGIÓNU TEKOV"

          • Dňa 23. júna 2023 žila naša škola športovým olympijským duchom. Pedagogický tím našej ZŠ pripravil už 11. ročník „BUĎ-FIT" olympiády I. stupňa základných škôl regiónu Tekov. Žiaci domácej ZŠ s veľkou radosťou privítali hosťujúcich športovcov zo ZŠ Veľký Ďur a zo ZŠ Jur nad Hronom. Po  slávnostnom otvorení BUĎ-FIT olympiády riaditeľkou školy pán učiteľ Mirko zapálil tradičný olympijský oheň. Po ňom nasledovalo zloženie olympijského sľubu čestnosti v podaní žiačky Terezky Nezozonovej  z 2.A triedy. Potom sa všetci súťažiaci presunuli na ihrisko, kde sa rozdelili podľa jednotlivých  disciplín a veľké športovanie sa začalo.

            BUĎ-FIT olympiáda začala tradičnými športovými disciplínami - v behu na 50 m, v behu na 200 m, v hode kriketovou loptičkou a v skoku do diaľky. Po desiate sa pokračovalo v netradičných športových disciplínach súťažiacich družstiev.

            Potom si ešte družstvá zmerali sily v priateľskom florbalovom zápase. Putovný pohár si odniesla ZŠ Veľký Ďur.  

            Po obede nasledovalo vyhodnotenie tohto veľkého športového dňa, v ktorom boli víťazi ocenení medailami, diplomami a vecnými cenami. 

            Sme veľmi radi, že sa táto športová aktivita stala už tradíciou a pevne veríme, že sa opäť o rok stretneme a zasúťažíme si. 

            Všetkým víťazom ešte raz blahoželáme.

        • "MDD V OBCI"
          • "MDD V OBCI"

          • Dňa 11. júna 2023 zorganizoval Obecný úrad v Loku v spolupráci s našou ZŠ a MŠ v rámci MDD sviatočné nedeľné popoludnie pre všetky deti. Areál futbalového ihriska bol využitý naplno. Rôzne zábavné športové súťaže, hudba, nafukovacie hrady, maľovanie na tvár, penová párty, jazda na poníkovi a sladké odmeny pre všetkých súťažiacich – to všetko bolo súčasťou tohto vydareného slnečného dňa plného šťastia, radosti a spokojnosti.

        • "TVORIVÉ DIELNE - VÝROBA MYDLA"
          • "TVORIVÉ DIELNE - VÝROBA MYDLA"

          • „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

            Dňa 23. mája 2023 sa stretli rodičia a žiaci našej školy na ďalšej aktivite projektu ZSE "Rozprúďme komunitný život II". Tentokrát to boli tvorivé dielne zamerané na výrobu mydla. Hneď v úvode aktivity pani učiteľka Silvia oboznámila všetkých prítomných s históriou mydla a jeho postupnou výrobou. Potom s pani učiteľkou Adelkou oboznámili rodičov a deti s názornou ukážkou výroby mydla, predstavili potrebné ingrediencie a pomôcky na jeho výrobu a ako ukážku už hotové výrobky. Všetci so záujmom už nedočkavo čakali na to, aby sa s chuťou mohli pustiť do práce. Mamičky si mohli vyskúšať pracovať s mydlovou hmotou, nakrájať ju, rozpustiť,  pripraviť do nachystaných formičiek. Šikovné deti im boli pri tom veľmi nápomocné. Spoločne nachystali voňavé prísady, stužky či nastrihali papier na zabalenie hotového vlastnoručne vyrobeného mydielka. Na záver aktivity bolo zrejmé, že sa výrobky všetkým podarili, o čom svedčí aj super nálada pozvaných hostí a a detí počas celej aktivity. Veríme, že návod na výrobu mydla všetkých inšpiroval, a že sa s chuťou pustia do výroby vlastných mydiel :).