• "PIESŇOU A TANCOM K MAMINMU SRDCU"
          • "PIESŇOU A TANCOM K MAMINMU SRDCU"

          • Dňa 16. mája 2023 sa v našej škole opäť oslavovalo. Kto bol hlavný oslávenec? No predsa naše mamičky. Bohatý kultúrny program bol vyznaním a vďakou za ich starostlivosť a lásku. Hneď v úvode po príhovore pani riaditeľky a vystúpení našich kamarátov z MŠ odzneli už vyznania od detí. Neostalo však len pri slovách. Kyticou piesní, básní, scénok a tancov uvili krásnu kyticu pre svoje najdrahšie mamičky. Po spoločnom zaspievaní piesne "Mama" rozdali svojim mamičkám k ich sviatku vlastnoručne vyrobené darčeky a pozdravy. Slzičky v očiach ale aj úsmev na tvárach našich oslávenkýň a veľký potlesk na záver programu hovoril za všetko. 

          • "DEŇ MATIEK"

          •  

            MAMA je domov, kde svoju radosť môžeš vysloviť.

            MAMA je slnko, čo dokáže tvoje slzy vysušiť.

            MAMA je vrúcne objatie, cit a pohladenie.

            MAMA je tá, ktorá má vždy pre teba pochopenie.

             

            Všetko najlepšie k dnešnému dňu naše milé mamičky!

        • "MOBILNÉ PLANETÁRIUM"
          • "MOBILNÉ PLANETÁRIUM"

          • Dňa 11. mája 2023 navštívilo našu školu mobilné planetárium. Po rozložení planetárnej kupoly priamo v priestoroch telocvične mali naši žiaci možnosť overiť si zábavnou a hravou formou svoje vedomosti z oblasti astronómie a prírodných vied. Prostredníctvom filmov „Voda – zázrak prírody“ a „Život stromov“ sa preniesli do čarovného virtuálneho sveta, z ktorého sa im ani nechcelo odísť. Ďakujeme za túto možnosť spoznávať svet a jeho záhady.

          • "SRDEČNE BLAHOŽELÁME ALEXKOVI"

          • Srdečne blahoželáme žiakovi Alexkovi Masarykovi z 2.A triedy za Cenu poroty v 1. kategórii celoslovenskej súťaže GALÉRIA TALENTOV v oblasti vlastná výtvarná tvorba. Organizátorom výtvarnej súťaže bola Štátna vedecká knižnica - Literárne a hudobné múzeum v Banskej Bystrici v spolupráci so ZŠ a MŠ Jána Bakossa v Banskej Bystrici. Ďakujeme aj pani učiteľke Mgr. Silvii Zelinovej, ktorá Alexka na súťaž pripravovala. Alexko bol odmenený diplomom a vecnými cenami. 

        • "TÝŽDEŇ BEZPEČNOSTI NA CESTÁCH" - celoškolská aktivita
          • "TÝŽDEŇ BEZPEČNOSTI NA CESTÁCH" - celoškolská aktivita

          • Aj tento školský rok sa v posledný aprílový týždeň realizovala celoškolská aktivita "Týždeň bezpečnosti na cestcáh". Dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, znalosť funkcie a dodržiavania dopravných značiek a pravidiel, povinné vybavenie bicykla, zručnosť jazdy na kolobežke, zdravotná príprava  –  to všetko bolo súčasťou dopravnej činnosti, ktorá sa uskutočnila v týždni od 24. do 28. apríla 2023 v popoludňajších hodinách. Preukázanie doteraz osvojených vedomostí a skúseností z dopravnej výchovy, zdravá súťaživosť a výborná nálada všetkých zúčastnených žiakov bola dôkazom toho, že takéto aktivity sú veľmi obľúbené a našli kladnú odozvu u všetkých žiakov. 

        • "DEŇ ZEME"
          • "DEŇ ZEME"

          • „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

             

            V mesiaci apríl 2023 sa opäť stretli rodičia, starí rodičia a žiaci základnej školy pri aktivitách organizovaných ku Dňu Zeme. Žiaci za výdatnej pomoci rodičov a starých rodičov sa učili pripraviť pôdu pre výsev kvetín aj úžitkových rastlín. Spoločne si založili vysoké záhony, v ktorých si budú pestovať zeleninu, ale aj okrasné rasliny a tešiť sa zo svojich prvých pestovateľských úspechov. Zároveň aktívne počas celého školského roka triedia odpad a učia sa chrániť prírodu.

        • "ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA"
          • "ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA"

          • Dňa 14. apríla 2023 sme s radosťou privítali na zápise našich budúcich prvákov, pre ktorých bol tento neobyčajný deň veľmi výnimočný. Zvedaví, nesmelí a trošku aj neistí plnili pripravené úlohy v jednotlivých centrách. Pani učiteľky orientačne posudzovali ich pripravenosť na školu tak v jazykovej, matematickej ako aj v rozumovej oblasti. Po splnení všetkých úloh si deti mohli vybrať za odmenu pripravené darčeky, ktoré si pre nich pripravili žiaci z obidvoch oddelení ŠKD, ako aj sladkú maškrtu. A aby naši budúci prváčikovia nezabudli na svoj veľký deň, na pamiatku dostali Pamätný list. Ďakujeme rodičom a zákonným zástupcom za dôveru, že si vybrali práve našu školu. Už teraz sa tešíme na nových prváčikov, s ktorými sa stretneme 4. septembra 2023.

          • "VŠETCI S FLORBALKAMI DO ŠKOLY!"

          • "S florbalkami opäť do školy! V stredu 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Viac športových zážitkov vám na konci školského roka prinesie celoslovenské školské finále SUPER FLORBAL s čistou energiou Ekofondu SPP. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR."

            Pretože šport a pohyb sú skvelá vec, preto sa aj naša škola zapojila do tejto výzvy, aby tak podporila zdravý životný štýl a hlavne radosť z pohybu.

        • "VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY"
          • "VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY"

          • Veľkonočné prázdniny

             

            trvajú od štvrtka 6.apríla 2023 do utorka 11.apríla 2023.

            Školské vyučovanie sa začne v stredu 12.apríla 2023.

        • "TVORIVÉ DIELNE - VÝROBA ŠÚPOLIENKY"
          • "TVORIVÉ DIELNE - VÝROBA ŠÚPOLIENKY"

          •  „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

             

            V mesiaci marec 2023 sa opäť stretli rodičia, starí rodičia a žiaci základnej školy na tvorivých dielňach, na ktorých si pripomenuli tradície našich predkov. Počas zimných mesiacov si krátili naši prarodičia čas opravou a výrobou rôznych úžitkových predmetov, ale aj výrobou hračiek pre svoje deti. Jednou z takých činností bola aj výroba šúpolienok z kukuričného šúpolia, pri ktorej bolo potrebné uplatniť zručnosť, fantáziu a trpezlivosť. Tieto vlastnosti si na tvorivých dielňach mohli preveriť všetci zúčastnení. Postupnými krokmi sa všetci dopracovali k vytúženému výsledku, zhotovili a ozdobili si svoju šúpolienku. Výrobky sa všetkým podarili a zdobia interiér našej školy.

        • "DRUHÝ KROK" - preventívny program
          • "DRUHÝ KROK" - preventívny program

          • V mesiaci marec 2023 sa žiaci školy zapojili do preventívneho programu v spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, Levice. U žiakov prvého ročníka sa realizoval preventívny program Druhý krok so zameraním na sociálno-emocionálny rozvoj detí v materských školách a na 1.stupni základných škôl. V rámci programu sa žiaci učili byť empatickými, vcítiť sa do situácie iného, dobre komunikovať s inými, správne riešiť konflikty, neubližovať iným a zvládať agresiu a hnev. Druháci sa zapojili do preventívneho programu Cítime sa v triede bezpečne. Témou preventívneho programu u tretiakov a štvrtákov bolo Učme sa spolu komunikovať a spolupracovať. Prostredníctvom otvorenej komunikácie a herných situácií mali tak žiaci možnosť konať aktívne a otvorene, bez strachu a zakúsiť tak dôsledky svojho konania.

          • "KU DŇU UČITEĽOV"

          •  „Jediným učiteľom hodným toho mena je ten,

            ktorý vzbudzuje ducha slobodného premýšľania

            a rozvíja cit osobnej zodpovednosti.“

                                            J.A. Komenský

             

            Oslava dňa narodenia učiteľa národov - pedagóga Jána Ámosa Komenského, ktorá je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, neobišla ani našich učiteľov. Z tejto príležitosti si pán starosta obce Lok Ján Márföldi a žiaci školy uctili prácu pedagógov našej ZŠ krásnou kyticou ruží. Ďakujeme.

        • "HVIEZDOSLAVOV KUBÍN" - školské kolo
          • "HVIEZDOSLAVOV KUBÍN" - školské kolo

          • V marci 2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín. Pätnásť recitátorov pripravilo pre svojich spolužiakov príjemný umelecký zážitok a vďaka prirodzenému prejavu a prekonanej trémy niektorých súťažiacich tak vytvorili pre povzbudzujúce publikum príjemnú atmosféru. Porota, ktorú tvorili pani riaditeľka Katka a pani učiteľky Adelka a Vierka, to pri rozhodovaní a určovaní víťazov nemali vôbec ľahké. Nakoniec sa zhodli na tomto umiestnení:                                                                                                                                                       

               Poézia:                                

               1. miesto  T. Nezozonová 2.A                                                 

               2. miesto – P. Márföldi 2.A, J. Kompas 2.A

               3. miesto – N. Pakšiová 1.A, K. Bilajová 4.A

             

               Próza: 

               1. miesto – A. Cibuľa 2.A     

             

               Cena poroty - M. Kiš 1.A, P. Bilaj 1.A

             

            Všetkým víťazom gratulujeme :). 

        • "SRDEČNE BLAHOŽELÁME PAŤKOVI, CARINKE A JULKOVI"
          • "SRDEČNE BLAHOŽELÁME PAŤKOVI, CARINKE A JULKOVI"

          • Srdečne blahoželáme žiakom Paťkovi Márföldiovi z 2.A triedy za krásne 1. miesto, Carinke Galkovej za krásne 3. miesto a Julkovi Kompasovi za čestné uznanie vo výtvarnej súťaži s názvom Fašiangy v minulosti a dnes“. Organizátorom výtvarnej súťaže bola Základná škola s materskou školou Hronské Kľačany. Všetci traja žiaci boli odmenení diplomom a vecnými cenami. 

          • "ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA"

          • Vážení rodičia,

            blíži sa termín zápisu budúcich prváčikov. Vy a vaše deti vstupujete do novej etapy života, ktorého súčasťou chce byť aj naša škola. Sme školou rodinného typu, ktorá vytvára pre deti pozitívnu klímu a neohrozené prostredie v peknom interiéri a exteriéri. Vzdelávanie prebieha v triedach s optimálnym počtom žiakov s kvalifikovanými pedagógmi, ktorí dokážu pružne reagovať na ich aktuálne potreby a osobnostný rozvoj. Sú naklonení inováciám a moderným metódam, ktoré sú každodennou súčasťou vyučovania. Vo vyučovaní používame moderné technológie, moderné učebné pomôcky a nové edukačné metódy. Dôraz kladieme na zážitkovosť a rôznorodosť vzdelávacích a mimoškolských aktivít. Budeme radi, ak vás naša ponuka osloví a stanete sa súčasťou našej školy. 

            Zápisu sa zúčastnia deti narodené od 1. septembra 2016 do 31. augusta 2017. 


            Zápis bude prebiehať v ZŠ Lok 14.4.2023 od 13:00 do 15:30 hod. 


            Zákonní zástupcovia si na zápis prinesú:

            - rodný list dieťaťa,

            - občianske preukazy rodičov na overenie údajov,

            - vyplnenú prihlášku v prípade elektronického zápisu


            Podľa § 144a, zákona č. 245/2008 účinného od 1.1.2022 sa na prihláške vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov!


            V prípade že:

            1.) zákonný zástupca nie je v kontakte s druhým zákonným zástupcom dieťaťa, vypíše písomné vyhlásenie:  

            Cestne_vyhlasenie.docx

            2.)  zákonní zástupcovia sa dohodli, že všetky písomnosti týkajúce sa prijímania dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať  len jeden, vypíšu písomné vyhlásenie: 

            Pisomne_vyhlasenie_-_podpisovanie.docx

            Vaše dieťa môžete na našu školu zapísať aj elektronicky stlačením zeleného políčka

            Elektronický zápis bude prebiehať od 27.3.2023 do 28.4.2023. Pri tomto zápise je potrebné prihlášku vyplniť kompletne so všetkými údajmi aj s diakritikou (meno a priezvisko presne ako na rodnom liste dieťaťa, všetky dĺžne, mäkčene a pod.). 

            Prihlášku si môžete vytlačiť, je potrebné ju podpísať oboma zákonnými zástupcami. V tom prípade stačí ak na zápis žiaka príde už len jeden zákonný zástupca s vyplneným Vyhlásením:

            Vyhlasenie_zakonnych_zastupcov.docx​​​​​​​

            Ak túto možnosť nemáte, na zápis sa musia dostaviť obaja zákonní zástupcovia alebo jeden ak vyplní jedno z vyššie uvedených písomných vyhlásení. 


            Odklad:

            V prípade, ak vaše dieťa nie je spôsobilé na začatie povinnej školskej dochádzky a bude pokračovať v školskom roku 2023/2024 v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole, musí sa na zápis dostaviť. Rozhodnutie o pokračovaní predprimárneho vzdelávania vydá riaditeľka MŠ, ktorú dieťa v súčasnosti navštevuje (tzv. odklad povinnej školskej dochádzky). 

            V prípade, že má Vaše dieťa akékoľvek špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby (napr. že dieťa je integrované, má rôzne poruchy pozornosti, správania, zdravotné postihnutie, alebo inú špecifickú poruchu), je potrebné predložiť vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. 

                                                                                                                  

                                                                                                                                              Mgr. Katarína Hrošovská                                                                                                                                                   riaditeľka školy