• "VŠETKOVEDKO - VYHODNOTENIE SÚŤAŽE"

          • Do súťaže Všetkovedko sa úspešne zapojili do súboja o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími Ninka Márföldiová, Alex Masaryk, Adam Cibuľa, Terezka Nezozonová a Patrik Márföldi. Za ich účasť na súťaži boli všetci odmenení. Srdečne blahoželáme :).

        • "EURÓPSKA ZNAČKA KVALITY PROJEKTU ETWINNING"
          • "EURÓPSKA ZNAČKA KVALITY PROJEKTU ETWINNING"

          • V minulom školskom roku sa naša škola zapojila do medzinárodného projektu eTwinning s piatimi projektmi. Jedným z nich bol aj projekt Kniha riekaniek. Štvormesačná práca prváčikov pod vedením Mgr. Viery Mikulášovej bola ocenená a za svoju prácu získali aj certifikát Európskej značky kvality. To znamená, že naša práca, práca našich žiakov a spolupráca s našimi partnerskými školami spĺňala kritériá rámca pre označenie kvality a získali vysoké skóre. Náš projekt bude tiež uvedený v špeciálnej oblasti Európskej školskej vzdelávacej platformy. Z ocenenia máme veľkú radosť.

             

        • "SLÁVNOSTNÝ VIANOČNÝ OBED"
          • "SLÁVNOSTNÝ VIANOČNÝ OBED"

          • Po roku nás v školskej jedálni opäť čakalo vianočné prekvapenie od pani kuchárok. Všetci žiaci a pedagogický kolektív zasadli k slávnostne prestretým stolom ako jedna veľká rodina. V príjemnej predvianočnej atmosfére sme pokračovali už v duchu tradícií – oblátka s medom a samozrejme vianočné menu – kapustnica, vyprážaná ryba, zemiakový šalát, koláče a vianočné sladkosti. No a aby sme boli po celý rok zdraví, na stoloch nesmelo chýbať aj ovocie. A Vianoce už môžu prísť.

        • "VIANOČNÉ PRÁZDNINY"
          • "VIANOČNÉ PRÁZDNINY"

          • Vianočné prázdniny sa začínajú

            23.12.2023 a trvajú do 7.1.2024. 

             

            Školské vyučovanie sa začína v pondelok 8. januára 2024.

        • "BETLEHEMSKÉ POSOLSTVO"
          • "BETLEHEMSKÉ POSOLSTVO"

          •  „Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácia ZSE“

             

            Opäť je tu jeden z najkrajších sviatkov v roku. Čas sviatočný, čas výnimočný, čas priam zázračný. Čas Vianoc. Vianoce – obdobie adventu, pokoja, porozumenia a radosti. Takúto predvianočnú atmosféru sme zažili v pondelok 18. decembra, keď brána našej školy ostala otvorená pre našich rodičov a starých rodičov. Žiaci školy sa predstavili vianočným kultúrnym programom pod názvom „Betlehemské posolstvo“. Básničky, piesne, tanec, koledy a vinše vniesli medzi všetkých prítomných nielen „Vianoce v duši“, ale aj kus magického pokoja a vľúdnosti. Veľký potlesk za snahu a predvedený výkon bol prejavom toho, že k Vianociam patrí aj dodržiavanie zvykov a tradícií. A bez tradícií nie sú Vianoce tými pravými.

        • "NA VIANOČNÝCH TRHOCH"
          • "NA VIANOČNÝCH TRHOCH"

          • Prichádzajú Vianoce - najkrajšie sviatky roka. Obdobie, na ktoré všetci tak netrpezlivo čakáme, lebo ich čaro a výnimočnosť nás napĺňajú pocitmi šťastia, pokoja, lásky a harmónie. K príjemnej vianočnej atmosfére na našej škole prispeli i žiaci a pedagógovia školy. Pod vedením pani učiteliek S. Zelinovej,  V. Demovej a K. Ivanovej v ŠKD a na krúžkoch Vševedko a Šikovníček sa žiaci s veľkou radosťou pripravovali na vianočné trhy. Usilovne pracovali niekoľko dní a vyrábali rôzne vianočné ozdoby a dekorácie. Peniažky z vianočných trhov budú použité pre našich žiakov. Pani vychovávateľka im nakúpi do školskej družiny nové hračky alebo materiál na ďalšie tvorenie.

            Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom prispeli k tejto úžasnej akcii - rodičom, starým rodičom a všetkým priaznivcom školy.

            Všetkým kupujúcim želáme krásne Vianoce a radosť z našich výtvorov.

        • "ČERVENÉ STUŽKY"
          • "ČERVENÉ STUŽKY"

          • Dňa 1. decembra opäť sa naša škola opäť zapojila do celoslovenskej kampane boja proti AIDS „Červené stužky“. Po úvodnom slove pani učiteľky Adelky a pani riaditeľky, žiaci aj pedagógovia nastúpení na chodbe v červených tričkách symbolicky vyjadrili myšlienku, solidaritu a podporu ľuďom žijúcim s HIV/AIDS a ľuďom, ktorí v dôsledku tejto choroby zomreli. Potom sa už žiaci 4. ročníka venovali tejto téme prostredníctvom prezentácie na tému Svetového dňa boja proti AIDS, počas ktorej diskutovali a rozširovali svoje vedomosti o poznatky týkajúce sa tejto zákernej choroby a jej následkoch. Ďalej si pozreli dokumentárny film „Anjeli“, ktorý prezentoval skúsenosti pracovníkov misijného strediska v Afrike starajúcich sa o deti nakazené vírusom HIV. Cieľom tejto preventívnej aktivity bolo naučiť žiakov zaujať správny postoj k vlastnému zdraviu a k zdraviu a  životu druhých.

        • "POĎME ZDRAVO ŽIŤ A BUDEME FIT - e-Kniha"
          • "POĎME ZDRAVO ŽIŤ A BUDEME FIT - e-Kniha"

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland"  

             

            Dňa 28. novembra 2023 sa uskutočnila posledná - 6. aktivita projektu Nadácie Kaufland pod názvom „Poďme zdravo žiť a budeme fit" - vytvorenie e-Knihy v aplikácii StoryJumper a v printovej podobe v hrebeňovej väzbe, v ktorej sú stránky pre dlhšiu výdrž zalaminované vo fólii. Na príprave obidvoch kníh sa podieľali žiaci za pomoci pedagógov na hodinách slovenského jazyka a literatúry, informatiky, výtvarnej výchovy, na počítačovom krúžku a na krúžku Vševedko. Obsahom e-knihy, ktorá je výsedným portfóliom nášho projektu, sú fotografie z jednotlivých aktivít projektu doplnené obrázkami. Obsahom knihy v printovej podobe v hrebeňovej väzbe je návrh receptov zdravých ovocných šalátov, nátierok a limonád doplnený obrázkami, kresbami a omaľovankami. Obe knihy budú slúžiť ako propagačná, motivačná a zároveň aj didaktická pomôcka. 

            Vďaka všetkým aktivitám projektu sa podarilo zvýšiť povedomie žiakov a ich rodičov o zdravom životnom štýle a
            následkoch nezdravej životosprávy. Zefektívnila sa aj spolupráca medzi žiakmi, rodičmi a školou, za čo sme rodičom veľmi vďační. Pretože si našli čas a prišli medzi nás. Cez množstvo aktivít mali žiaci možnosť získavať nielen teoretické, ale aj praktické vedomosti a zručnosti o zdravej výžive. To viedlo k zvýšeniu počtu zdravej desiaty u žiakov školy, či k zvýšeniu ich pohybovej aktivity. Veríme, že sa aj v budúcnosti naša škola zapojí do projektu Nadačného fondu Kaufland a podporí tak šírenie osvety o zdravej výžive a zdravom životnom štýle. 

            Nahliadnuť do e-knihy môžete v priloženom linku:

            E-kniha

        • "ŠTVRTÁCKE POKUSY NA PRÍRODOVEDE"
          • "ŠTVRTÁCKE POKUSY NA PRÍRODOVEDE"

          • To, že žiaci majú radi pokusy, experimentovanie a zážitkové učenie, je všeobecne známe. Dnešnú hodinu prírodovedy, ktorej témou bola „Kvapôčková infekcia a pôvodcovia ochorení, kašeľ a kýchanie, si štvrtáci obohatili zážitkovými pokusmi.  Zisťovali, do akej vzdialenosti sa môžu dostať baktérie pri kýchaní a kašľaní, ako tomu predchádzať pri dodržiavaní hygienických pravidiel. Realizáciou pokusu získali nielen teoretické, ale hlavne praktické skúsenosti a vedomosti. Už teraz sa veľmi tešia na ďalšie pokusy a objavovanie.

             

        • "TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM"
          • "TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM"

          • Tento školský rok sme sa opäť počas 3. novembrového týždňa zapojili do aktivít v rámci Európskeho týždňa boja proti drogám a iných patologických javov. Prostredníctvom vzdelávacích aktivít a tvorivých dielní sa žiaci oboznamovali s nebezpečenstvom, ktoré vzniká najmä v detskom a dospievajúcom veku. Práve v tomto období je veľmi dôležité pôsobiť na vytváranie aktívneho protidrogového postoja a poukázať na význam primárnej prevencie. Počas týždňa sa realizovali v rámci triednickych hodín, ale aj v ŠKD besedy a rozhovory, tvorivé projektové dielne a aktivity zamerané na protidrogovú prevenciu. Výsledným efektom tvorivých dielní bol dobrý pocit z toho, že naše zdravie, a hlavne náš život je na prvom mieste.

        • „HRAVO-ZDRAVO V TELOCVIČNI“ - aktivita projektu Nadácie Kaufland
          • „HRAVO-ZDRAVO V TELOCVIČNI“ - aktivita projektu Nadácie Kaufland

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland"  

             

            Dňa 23.11.2023 sa uskutočnila 5. aktivita projektu Nadácie Kaufland pod názvom „Hravo-zdravo v telocvični“. Pozvanie na netradičnú telesnú a športovú výchovu prijali aj niektorí rodičia a starší súrodenci našich žiakov. Na úvod sa všetci spoločne rozcvičili, rozbehali a následne rozdelili do troch vekovo zmiešaných družstiev. Súťažilo sa v rôznych štafetových súťažiach, v ktorých si zmerali sily nielen žiaci, ale aj ich rodičia. Zdravé súperenie, podanie čo najlepšieho výkonu, pomoc a vzájomná spolupráca v skupinách boli dôkazom zohratých tímov a výbornej nálady počas celej telesnej výchovy. Ďakujeme rodičom a súrodencom našich žiakov, že si našli čas a prišli si s nami zašportovať a zasúťažiť :).

          • "ZDRAVÁ VÝŽIVA UKRYTÁ V KNIHÁCH" - aktivita projektu Nadácie Kaufland

          •  

            "Táto aktivita sa uskutočnila vďaka podpore Nadačného fondu Kaufland" 

             

            Dňa 14. novembra 2023 sa uskutočnila 3. aktivita projektu Nadácie Kaufland („Poďme zdravo žiť a budeme fit“) pod názvom "Zdravá výživa ukrytá v knihách". Aktivita bola zameraná na vyhľadávanie zdravých receptov v odporúčaných knihách, v časopisoch a na internete. Tri vekovo zmiešané skupiny žiakov z jednotlivých ročníkov vyhľadávali recepty na zdravé ovocné šaláty, zdravé nátierky a zdravé limonády. Každý recept potom zapisovali starší žiaci do pripravenej šablóny do dokumentu Word. Prepísané recepty sme spracovali do prezentácie v PowerPointe, doplnili obrázkami z internetu a omaľovankou. Mladší žiaci medzitým hrali náučnú hru "Zdravý tanier", prostredníctvom ktorej sa učili o zdravom stravovaní a zdravej výžive. Cieľom aktivity bolo podporiť osvetovú činnosť zameranú na propagáciu zdravej výživy a zdravého životného štýlu.

          • "INFORMATICKÁ SÚŤAŽ iBOBOR"

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. 

            Úspešnými riešiteľmi z 3. ročníka v kategórii DROBEC boli žiaci Patrik Márföldi a Adamko Cibuľa.

            Úspešnou riešiteľkou zo 4. ročníka v kategórii BOBRÍK bola žiačka Lenka Záhoreczová.

            Cenu útechy získala žiačka z 3. ročníka Miriam Kováčová.

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • "ZBEROVÁ SÚŤAŽ SMS - STARÝ MOBIL SEM!"

          • V rámci programu RECYKLOHRY, ktorého členom je aj naša škola, prebieha ako už každoročne v tomto čase, v spolupráci so spoločnosťou Orange Slovensko súťaž v zbere starých mobilov.

            Termín súťaže: od 9. októbra do 27. novembra 2023 !!!

            STARÉ MOBILY prineste do školy a odovzdajte Mgr. Silvii Zelinovej, prípadne ostatným pedagógom školy.

            Bližšie informácie o súťaži sa dozviete na tomto linku:

             

        • "SVETOVÝ DEŇ BEHU"
          • "SVETOVÝ DEŇ BEHU"

          • Dňa 6. novembra 2023 sa naša škola opäť aktívne zapojila do Svetového dňa behu, aby tak podporila  celosvetovú akciu s túžbou pomáhať druhým v boji proti extrémnej chudobe vo svete. Po spoločnej rozcvičke si každá trieda odbehla v telocvični dohodnutú vzdialenosť. Nechýbalo športové naladenie a samozrejme super nálada všetkých nadšených žiakov a vyučujúcich. Touto najrozšírenejšou a najobľúbenejšou športovou aktivitou, ktorá spolu s chôdzou patrí k najprirodzenejšiemu pohybu človeka sme sa utvrdili v tom, že aktívny pohyb je pre naše zdravie veľmi dôležitý. Veď nie nadarmo sa hovorí, že: "V zdravom tele zdravý duch".

        • "HALLOWEEN DEŇ"
          • "HALLOWEEN DEŇ"

          • Dňa 3. novembra 2023 sme si náš školský deň tak ako aj vlani spojili so sviatkom duchov a strašidiel. Už od rána prichádzali do školy namiesto žiakov a pedagógov rôzne príšerky v maskách čertíkov, čarodejníc, duchov, kostlivcov, pavúčich žien či iných strašidiel. Školou sa ozýval smiech, zábava, nadšenie a radosť. Nechýbala ani halloweenská výzdoba tried či interiéru školy. Tajomná a strašidelná halloweenská atmosféra trvala počas celého dňa. Veď učenie sa v maskách nebýva hocikedy, proste bolo to úplne super. Veľkou zábavou a spestrením tohto tajomného dňa bola aj popoludňajšia aktivita, v ktorej žiaci plnili rôzne úlohy na jednotlivých stanovištiach. Už od rána si všetci zbierali do svojich kartičiek body - tekvičky, za splnenie ktorých mohli potom súťažiť v štyroch súťažiach. Odmenou pre nich bolo zbierať si do košíčkov sladkosti, ktoré získali po splnení úlohy. Výborná nálada a zábava počas celého dňa, tance, súťaže a maškrtenie nasvedčovali tomu, že tento tajomný deň sa veľmi páčil každému a určite si ho o  rok znovu zopakujeme :).